Administratorii desemnaţi de SIF Oltenia la Antibiotice şi-au dat demisia

• Anterior, SIF Oltenia solicitase convocarea acţionarilor companiei în vederea alegerii membrilor Consiliului pentru o perioadă de patru ani

Cei doi administratori desemnaţi de SIF Oltenia (SIF5) în conducerea Antibiotice (ATB) au renunţat la funcţii solicitând ca, pentru a nu afecta strucura obligatorie a Consiliului conform prevederilor legale, demisiile lor să intre în vigoare la data de 20 august, a anunţat ieri producătorul de medicamente din Iaşi printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cu toate că în raport nu se menţionează numele celor doi, este vorba despre Nicolae Stoian şi Elena Caliţoiu, după reiese din informaţiile privind structura Consiliului de Administraţie a Antibiotice, publicate pe propriul site.

Decizia vine după ce, la finele săptămânii trecute, SIF Oltenia a solicitat convocarea acţionarilor Antibiotice pentru alegerea membrilor board-ului pentru o perioadă de patru ani, prin metoda votului cumulativ.

“Din conţinut adresei, Consiliul de Administraţie a reţinut că SIF Oltenia nu mai are încredere în cei doi reprezentanţi ai săi pe care i-a desemnat anterior prin metoda votului cumulativ. Pe cale de consecinţă, cei doi reprezentanţi ai acţionarului semnificativ şi-au prezentat demisiile, renunţând imediat şi necondiţionat la calitatea de membri ai Consiliului”, se arată în raportul de ieri al producătorului de medicamente.

De asemenea, se menţionează că board-ul Antibiotice va solicita SIF Oltenia să facă alte două propuneri de administratori către AGOA, completând astfel componenţa Consilului cu numărul de administratori la care este îndreptăţit, conform metodei votului cumulativ aplicată anterior.

“Propunerile pot fi făcute direct către AGOA care se va întruni de drept în luna august 2021 pentru aprobarea situaţiilor financiare ale primului semestru, conform calendarului planificat pentru anul 2021, comunicat către Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară”, se arată în raport.

Sursa: www.bursa.ro