Alphega România a reluat seria de evenimente educaționale pentru farmaciștii din comunitate

Distribuie

Alphega România a reluat seria de evenimente educaționale, Conferințele Alphega. Primele întâlniri cu farmaciștii din comunitate au avut loc la București, pe 20 și 21 aprilie. Următoarele evenimente vor avea loc în Brașov, Cluj Napoca și Iași.

Pentru ediția din acest an a fost creată o agendă densă, cu formate de sesiuni care să permită problematizarea, dezbaterea, identificarea de soluții, dobândirea și exersarea de cunoștințe practice.

Temele de lucru au avut ca punct de plecare o serie de date statistice care indică o tendință foarte clară de îmbătrânire a populației, nevoia în creștere pentru servicii de prevenție în contextul în care România este printre primele țări ca rată a mortalității din cauze tratabile, intrarea pe piața muncii a generației Z, accelerarea comerțului online cu produse farmaceutice.

Plecând de la aceste date, împreună cu specialiști din domeniul inovației în sănătate, digital, farma, business și resurse umane, vor fi formulate răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Cum este impactată farmacia independentă de acest context?
  • Se va modifica rolul său?
  • Cum va răspunde presiunii în creștere pe sistemul medical?
  • Care vor fi abilitățile pe care un farmacist va trebui să le dobândească pentru a fi cu adevărat de ajutor pacienților?
  • Mai este suficient ca farmacia să funcționeze doar în format fizic?

Dincolo de partea strategică, aspectele practice ale sesiunilor au vizat identificarea abilităților necesare administratorilor de farmacie independentă pentru a face față schimbărilor, strategii de administrare a bugetului farmaciei, informarea cu privire la noutățile legislative din piața muncii aplicabile angajaților din farmacii.

Farmaciștii și asistenții de farmacie s-au familiarizat cu conceptul de leadership individual, au învățat cum să gestioneze situațiile dificile la counter și cum să lucreze cu produsele din categoria „Mama și copilul”.

Activități similare