BRCC organizează, la Iași, un eveniment dedicat comunității locale de afaceri

Distribuie

„Local Companies – International Perspectives” este un eveniment dedicat mediului de afaceri din Iaşi şi din toată regiunea Moldovei organizat de către Supreme Council of European Business (SCEB) şi British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), care va avea loc joi – 6 aprilie 2023 – la Grand Hotel Traian din Iași.

Potrivit sursei citate, scopul conferinţei este de a încuraja antreprenorii care s-au gândit să acceseze noi pieţe să nu mai amâne momentul deciziei şi de a le oferi idei, soluţii şi exemple de bune practici venite din partea oamenilor de afaceri care au experienţă internaţională.

În cadrul conferinţei de tip panel participanţii vor descoperi noi abordări ale procesului de internaţionalizare a afacerii de la: Ionuţ NACHE – Owner INAQ Consulting, IFS Representative în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Croaţia şi ţările din Balcani; Tiberiu STROE – Clients Director, State Funds Division, EximBank; Daniela NECEFOR – Founder, Total Business Solutions; Dan BERINDE – Managing Partner, Coaching Partners; Dan DRĂGHICI – General Manager, Drăghici Dental şi Nicu Severin SÂNZIANU – Managing Consultant, PREMIAN.

„Pieţele lumii s-au liberalizat, comunicarea online aproape instantă, evoluţia căilor de transport şi a tehnologiei – toţi aceşti factori, dar şi alţii, au contrubuit, în mod esenţial, la facilitarea accesului companiilor din România la alte pieţe europene sau non-europene. Cred că orice antreprenor care îşi doreşte să aibă o companie internaţională are nevoie de informaţii de calitate, de exemple inspiraţionale şi de o comunitate formată din oameni de afaceri cu experienţă cu care să discute şi poate chiar să îşi valideze ideile. Succesul este influenţat şi de oamenii din jurul tău poate chiar la fel de mult cum este influenţat de o idee genială sau de un produs inovator”, precizează Mehmet Sumeroglu, SCEB Chairman.

„Ştim că în ultimii doi ani mediul economic s-a transformat în mod semnificativ pe fondul pandemiei, motiv pentru care companiile trebuie să se adapteze peisajului economic în schimbare pentru a se dezvolta. Acesta poate fi un moment oportun pentru antreprenorii care doresc să îşi extindă aria de activitate pe pieţele internaţionale, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv accesul la informaţie de actualitate privind perspectivele internaţionale este vital. Atât exemplele de bune practici, cât şi soluţiile concrete de rezolvare a situaţiilor pot fi oferite de către oamenii de afaceri care au trecut deja prin astfel de momente cu business-urile lor, şi care vor fi prezenţi la această conferinţă”, menţionează Madalina Cîinaru, BRCC Head of Bucharest Office.

Activități similare