Comunitatea Administratie.ro/ITC: Factorul uman în digitalizare și reziliența cibernetică a administrației publice

Distribuie

Ediția cu numărul 20 a webinarului Management Modern în Administrație a adunat peste 150 de specialiști ITC din administrația publică centrală și locală. Tema ediției din data de 10 martie s-a intitulat Factorul uman în digitalizare și reziliența cibernetică a administrației publice.

Invitații ediției au expus idei cu privire la programele de digitalizare la nivel central și local, dar și noțiuni cu privirea la profesionalizarea funcției publice și pregătirea personalului din administrație. Liviu Mălureanu, Președinte Agenția Națională a Funcționarilor Publici, a discutat despre inițiativele ANFP în ceea ce privește digitalizarea, dar și  despre implementarea unui program susținut de parteneri privați care să asigure o instruire a personalului administrativ.

Eduard Dumitrașcu, Președinte Asociația Română pentru Smart City, a prezentat modul de implemetare a unui proiect Smart Village și care sunt etapele prin care un oraș sau o comună poate formula un plan de reorganizare și dezvoltare de durată. Unul dintre reușitele acestui proiect Smart Village îl reprezintă Comuna Sadu. Invitat al ediției, Valentin Ivan, primarul comunei, a prezentat modul în care administrația de la nivel local a reușit să digitalizeze întreaga comună și a reușit să pregătească corpul funcționarilor pentru a oferi servicii rapide și electronice cetățenilor.

Ediția webinarului a fost încheiată de prezentarea lui Ovidiu Pismac, Account Technology Strategist la Microsoft România, care a vorbit despre soluțiile Zero Trust pentru protecția împotriva amenințărilor și prevenirea pierderii datelor. Tot în cadrul prezentării a fost realizată și o ediție demo pentru a observa aceste soluții în acțiune.

Evenimentul o fost organizat cu suportul MicrosoftDavidoff Cafe și Asociația Română pentru Smart City.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare