Comunitatea CASPA.RO: Telemedicina și contribuția personală

Distribuie

Cea de-a șasea întâlnire digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți CASPA.RO a pus în discuție două teme extrem de importante pentru sistemul de sănătate din România: telemedicina și modul în care tehnologia contribuie la creșterea accesului pacienților la servicii medicale și contribuția personală, un subiect complicat, dar care ar putea duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale.

Invitatul special care a discutat cu cei 60 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți prezenți la dezbatere a fost Olimpia Enache, Chief Operations Officer în cadrul  Rețelei Private de Sănătate – Regina Maria și specialist cu o experiență de peste două decenii în sistemul de sănătate românesc. Întâlnirea s-a desfășurat digital, miercuri 24 martie 2021.

Olimpia Enache a povestit care a fost strategia liderului în calitatea serviciilor medicale din România, singurul operator cu trei spitale acreditate internațional în perioada de pandemie. ”Pandemia a contribuit la o accelare a implementărilor, la găsirea de soluții rapide și urgente pentru a oferi servicii de calitate pacienților în acele momente grele. Tot ceea ce am construit în această perioadă a fost pe 2 piloni, care din punctul meu de vedere, sunt cei mai importanți: Digitalizarea, soluția de access rapid  pentru orice pacient din România și constribuția personală, contribuție financiară care poate oferi accesul facil al pacienților la investigații și servicii medicale complexe”, a explicat Olimpia Enache.

Avantajele telemedicinei sunt ușor de evidențiat: ”Telemedicina facilitează accesul la tratament pentru orice tip de pacient , inclusiv cei cronici, iar în contextul pandemiei: telemedicina a asigurat practic o zonă de confort pacientului, de siguranță medicală, pentru că a redus riscul de contaminare, a degrevat spitalele de pacienții care aveau nevoie doar de un consult și a redus timpii de așteptare”, a arătat Olimpia Enache în intervenția sa.

Clinica virtuală Regina Maria este cea mai importantă realizare în această zonă, lansată încă din martie anul trecut. ”Am creat clinica virtuală cu partenerii noștri de la Microsoft, o platformă de consultanță online unde sunt pentru 500 de medici pentru a oferi consultații și unde avem peste 200 de mii de consultații deja realizate”, susține Olimpia Enache.

Despre planurile de viitor ale Rețelei private de sănătate Regina Maria, Olimpia Enache a declarat: ”Vrem să fim partenerii Ministerului Sănătații, vrem să fim partenerii sistemului medical de stat românesc și ne dorim să lucrăm împreună, nu împotrivă, pentru că noi nu considerăm că  suntem în competiție. Vrem să sprijinim sistemul medical din România”.

Despre Caspa.ro

Întâlnirile Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro au loc în fiecare lună și au drept obiectiv dezbaterea problemelor cu care se confruntă reprezentații asociațiilor de pacienți din România și identificarea unor posibile soluții care să conducă la schimbări în bine, pe termen lung și mai ales, care să fie benefice pentru întreaga comunitate de pacienți și pentru sistemul de sănătate din România.

Comunitatea Caspa.ro este un proiect Oameni și Companii dezvoltat din iunie 2015, cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmaciePfizerRegina MariaLiamed, Boehringer Ingelheim și Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Întâlnirile comunității CASPA.ro vor continua cu o nouă ediție în luna aprilie 2021.

Activități similare