Comunitatea de Spitale Publice: Necesitatea standardizării sistemului informațional din sănătate

Distribuie

Pe 25 februarie, a avut loc o nouă dezbatere video online din seria Management Medical Modern în Spitale Publice, găzduită pe platforma digitală Zoom.

Peste 130 de participanţi au fost prezenţi la această dezbatere, a cărei temă a atras întrebări și a deschis numeroase arii de discuţii. Tema dezbaterii a fost Necesitatea standardizării sistemului informaţional din sănătate.

Acest eveniment a fost moderat de Dr. Vasile CEPOI – Director DSP Iaşi, alături de Dr. Sorin UNGUREANU și Marius FILIP – ANMCS.

Acum în pandemie se raportează în 5-6 modalităţi aceleaşi lucruri. Fiecare instituţie cere acelaşi lucru în formate diferite. În urmă cu doi ani, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii a iniţiat o activitate de analiză şi de îmbunătăţire a sistemului informaţional din sănătate. S-a creat atunci o comisie interinstituţională formată din reprezentanţi ai MS, ai INSP-ului, ai CNAS, Scoala de Sănătate Publică, care lucrează la o ameliorare a sistemului informaţional de sănătate, urmărind în primul rând nomenclatoare care să unifice denumirile, apoi să definească anumite structuri din sănătate. Un alt aspect este cel referitor la practică medicală, fiecare raportează în felul său”, a menționat Dr. Vasile Cepoi, Directorul DSP Iași.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul: LiamedSpitalul Sf. ConstantinRegina MariaAlliance HealthcareRoche, AlphegaDavidoff Café.

 

Comunitatea de Spitale Publice este o comunitate dezvoltată deOameni și Companii. Oameni și Companii oferă soluții de marketing utilizând unecositeminovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare