Comunitatea de SpitalePublice: Management Medical Modern – Infecții nosocomiale

Distribuie

Pe 24 februarie, pe platforma digitală Zoom, a avut loc o nouă ediţie a webinarului MMM ÎN SPITALE: INFECŢIILE NOSOCOMIALE.

Această ediţie, moderată de Dr. Vasile Cepoi, alături de Dr. Sergiu Sîngeorzan şi Dr. Ferenc Nagy, a reunit 177 de experţi în sănătate.

“Care sunt motivele pentru care nu se raportează infecțiile nosocomiale? Şi mai ales, care sunt motivele care să ducă la această subraportare? Una dintre cauzele pe care le-am identificat este lipsă de formare a profesioniştilor şi în primul rând al clinicienilor. O altă problemă a subraportarii este dată de sistemul birocratic, care este cronofag şi asta descurajează pe cei c ear dori să raporteze aceste infecţii. Şi al treilea lucru este lipsă de feedback. Nu spune nimeni de ce am raportat, ce am raportat şi ce se întâmplă dacă nu raportez”, a menționat Dr. Vasile Cepoi, Directorul DSP Iași.

Sorin Ungureanu, Preşedinte în exerciţiu ANMCS, a menționat: “De-a lungul timpului ANMCS a încercat să-şi standardizeze aceste date şi să colecteze datele într-un format unitar printr-un sistem informatic şi aici mă refer la aplicaţia CAPESARO. Într-adevăr e o preocupare a noastră, pornită de foarte mult timp, începută de domnul preşedinte Cepoi, care aşa cum îl ştim cu toţii a fost un vizionar şi un optimist incurabil şi din cauză să stăm cu toţii aici şi stăm de vorbă pe acest subiect extrem de important.”

Evenimentul a fost cu participare gratuită, realizat cu sprijinul LiamedSpitalul Sf. ConstantinRegina MariaAlliance HealthcareRoche, AlphegaDavidoff Café.

În contextul epidemiologic actual, Conferințele Naționale de Management Medical Modern în Spitale Publice vor avea un format fully digital – dezbateri online – până la sfârșitul anului, cu o frecvență lunară.

Comunitatea de Spitale Publice este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare