Comunitatea GlobalHRManager: recrutarea digitală

Distribuie

Contextul pandemic a generat o adaptare la un proces de recrutare digital, lucru care a dus la o flexibilitate mai mare atât a managerilor, cât și a candidaților, impunând recrutarea digitală ca o soluție pe termen lung, în special, pentru candidații din alte regiuni, cu care recrutatorii nu se pot întâlni în offline / fizic / live.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Mirabela Ionescu, Recruitment Manager – Bulgaria, Czech Republic, Hungary, IR&UK, la Genpact, și pe care a expus-o în cadrul celei de-a doua întâlniri digitale a Comunității OSC-GlobalHRManager. Aceasta a avut tema ”Provocări și inovație în recrutarea digitală”. 

Programul Work from anywhere

”În prezent, avem un proiect denumit ‘Work from anywhere’, in baza caruia indentificam cat mai multe roluri la nivelul companiei ce se pot realiza din orice țară a Europei, respectând legislația – practic, cautam candidati care pot sa lucreze de oriunde se afla in Romania sau in oricare tara din Europa. Unele dintre provocările recrutării digitale sunt reprezentate de competitivitatea din diferite piețe, pe care Genpact nu le cunoaște încă și influențarea adaptării candidaților, atât la un proces de recrutare digital și remote, cât și la un job total remote. Dar, pe termen lung, recrutarea digitală este o soluție pentru candidații din alte regiuni, cu care nu ne putem întâlni în offline/fizic/live și, în același timp, este o soluție, din punct de vedere al vitezei de recrutare de care beneficiem, prin acest proces digital”, a explicat Mirabela Ionescu.

Rezultate mai bune

”În ultimul an, am reușit să angajăm un număr dublu de candidați, în primele 6 luni ale anului, față de anii precedenți, deci s-a îmbunătățit rezultatul final”, a mai spus Ionescu, accentuând beneficiile acestui sistem digital de recrutare, impus de pandemie.

Despre OSC-GlobalHRManager

Comunitatea OSC – GlobalHRManager are ca membri specialiști în resurse umane, din companii cu diverse domenii de activitate, iar la agregarea acestei comunități a contribuit și continuă să o susțină Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. S-au alăturat, pe parcurs, companiile Up RomâniaAlliance Healthcare și Alphega.

Activități similare