Comunitatea OSC-Administrație: Discuții despre costul ridicat al parcării gratuite

Distribuie

Întâlnirea comunității OSC-Administrație din data de 7 iulie a antrenat specialiștii din mediul public și privat la discuții despre viitorul parcărilor publice și modul de gestionare al acestora.

Pe baza studiilor de caz din diferite orașe care deja au implementat soluțiile fastPark pentru optimizarea circulației și reducerea poluării, participanții au dezbătut problemele întâlnite în cadrul implementării unui astfel de proiect și care sunt modalitățile de îmbunătățire. Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul fastPark.

Florin Vasile Bugnar, Director Serviciul Parcari Cluj-Napoca, a vorbit despre componenta de mobilitate smart din domeniul parcărilor și despre cum poate această soluție să decongestioneze traficul din zona centrală a orașului.  Cluj s-a axat pe aplicarea unui plan de mobilitate urbană care să permită zone centrale mai puțin poluate, dar și pe realizarea unor politici publice locale prin care a fost introdus trasportul public verde ( autobuze și tramvaie nepoluante) care au propria banda de transport dedicată, transport școlar care reduce numărul mașinlor personale în trafic și stații de închiriere ale bicicletelor, iar planul este în continuă dezvoltare.

Marian Constantin Nistor, Șef – Serviciul Administrare Parcări Iași, a pus în evidență situația actuală a parcărilor din municipiu și cum a fost implementat sistemul UPPARK, ce presupune integrarea senzorilor de parcare într-o platformă online și posibilitatea achitării contravalorii stationării pe un loc de parcare folosind aplicația UPPARK. Pe termen scurt, Iași își mai propune și achiziționarea de noi parcometre pentru extinderea zonelor de taxare; creșterea numărului de parcări de reședință și montarea de panouri electronice cu afișare a numărului de locuri de parcare disponibile în parcările publice.

Partenerii ediției au fost fastPark, furnizor de solutii integrate pentru amenajarea, dotarea și administrarea parcărilor. Gama de sisteme, echipamente și aplicatii software acoperă în totalitate atât parcările on-street, cât și cele off-street și înglobează ultimele tehnologii specifice unui smart city. Din partea fastPark a fost prezent la întâlnire Marius Miroslav, CEO-ul companiei, care a prezentat în detaliu ce reprezintă soluția UPPARK și cum poate fastPark să îmbunătățească gestionarea traficului și al parcărilor.

UPPARK este o aplicație pentru parcări ce soluționează gestionarea parcărilor, încasarea taxelor și abonamentelor de parcare. Această soluție a fost deja implementată în București, Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Gheorgheni, Iași și Mangalia. Mai multe detalii despre aplicație se pot consulta aici.

Comunitatea OSC-Administratie este o comunitatea dezvoltata de Oameni și Companii și se adresează reprezentanților administrației publice centrale și locale.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 33 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici. Portofoliul OSC, aici.

Activități similare