Comunitatea OSC – Administrație: importanța implementării de sisteme care să asigure securitatea datelor procesate

Distribuie

Cea mai recentă întâlnire a comunității OSC-Administrație, de pe 16 iunie, a găzduit o discuție asupra importanței implementării de sisteme care să asigure securitatea datelor procesate.

Invitații ediției au fost Lucian Ungureanu – Cloud Business Group Lead, Microsoft, Adrian Iurcan – CEO, Biocomp și Mihai Rotariu – Manager Direcția Comunicare, Media și Marketing, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, iar discuția a fost moderată de Conf. Univ. Dr. Mihai Bogdan Petrișor.

Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead a menționat în cadrul întâlnirii că pandemia a demonstrat că digitalizarea nu mai reprezintă un avantaj competitiv, ci un factor critic pentru a avea reziliență în afaceri.

Mai mult, acesta a sistematizat 4 trenduri importante care caracterizează tranziția accelerată spre mediul digital: companiile dezvoltă un caracter preponderent tehnic; la nivel global, societatea beneficiază de evoluția tehnologiei; dispar liniile dintre industrii, iar evoluția companiilor este inevitabilă; cultura de bine evoluează prin prisma tehnologiilor noi precum și a schimbărilor în societate.

Din perspectiva economiei digitale și a efectelor pe care le implică asupra companiilor și a guvernelor, Lucian Ungureanu menționează că industria a încorporat multiple aspecte digitale (telemedicina a crescut cu 50%, fabricile sunt digitale de la bun început (91%), iar numărul de utilizatori în sectorul public s-a dublat).

De asemenea, acesta a mai adus în atenție volumul de date și dispozitive care va crește, numărul de de persoane care vor să lucreze hibrid în continuare în raport cu nevoia de protecție în mediul digital. „Criminalitatea cibernetică a crescut până la $10.5 T și există riscul să mai crească” a mai adăugat acesta.

Activități similare