Comunitatea OSC – Administrație: oportunități PNRR pentru înființarea de centre cu aport voluntar

Distribuie

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și ECOTIC, împreună cu Oameni și Companii, au organizat pe 19 iulie 2022 un webinar dedicat specialiștilor din administrația publică locală, pe tema oportunităților de finanțare oferite de PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pentru dezvoltarea infrastructurii prin înființarea de centre cu aport voluntar.

Alături de moderatorul întâlnirii, Conf.univ.dr. Mihai Bogdan Petrişor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, au fost invitații speciali – Valentin Negoiță, Președinte Asociația ECOTIC; Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor; Călin Mocan, Consilier PNRR, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Dragoș Călugăru, Director general ECOTIC.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor,a menționat în cadrul întâlnirii că la baza propunerilor de investiții din cadrul PNRR, a stat nevoia de a avea o rețea națională de logistică pentru a le crea cetățenilor o alternativă la aruncatul deșeului în râu.

Mai mult, acesta a explicat faptul că, în funcție de reacția pieței, se va stabili dacă vor fi create și alte centre sau se va putea completa sistemul finanțat din PNRR.

De asemenea, acesta a precizat și care pot fi instituțiile beneficiare pentru înființarea CAV-urilor mici: „Aplicantul pentru CAV-urile mici poate fi oricine: Primăria, ADI-ul, Consiliul Județean etc. Aceste sisteme de aport voluntar funcționează în majoritatea statelor membre UE care le-au implementat, cu mențiunea că ele trebuie să fie la o distanță mică de cetățeni.”

EcoForum este un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în cadrul portalului specializat Administratie.ro.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii.

Activități similare