Comunitatea OSC – CardiologieModernă: rolul telemedicinei în viața pacientului cardiac după spitalizare

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Echipa Clinicii de cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, condusă de prof. dr. Crina Sinescu, ne va explica joi, 24 martie de la ora 17.00, cum putem folosi telemedicina pentru a monitoriza pacientul cardiac după externarea sa din spital. Dezbaterea profesională are loc pe platforma Zoom, iar înscrierile sunt deschise pentru toți specialiștii interesați, pe pagina întâlnirii, disponibilă AICI.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, iar România ocupă un nedorit loc fruntaș în clasamentul țărilor cu cele mai multe decese provocate de afecțiunile cardiace.

Provocările ultimilor ani au schimbat abrupt accesul pacienților la servicii de sănătate și au dovedit necesitatea adoptării noilor tehnologii în sănătate.

Utilizarea telemonitorizării și a managementului pacientului de la distanță, prin intermediul soluțiilor digitale, duce la reducerea reinternărilor și la reducerea anilor de viață fără dizabilitate.

La întâlnirea din 24 martie discutăm despre:

– Telemedicină și rolul ei în îngrijirea pacientului cardiovascular

– Teleconsultații / Teleintervenții / Telereabilitare în cardiologie

– Instrumente & Aplicații dedicate pacienților cu boli cardiovasculare

Îi vom revedea alături de prof. dr. Crina Sinescu, pe Dr. Ștefan Busnatu, Dr. Maria Pană și Dr. Andreea Lăcraru, într-un eveniment dedicat specialiștilor, joi, 24 martie, de la ora 17.00.

Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro.

Despre CardiologieModerna.ro

Din 2019, Oameni și Companii derulează un program de comunicare și interacțiuni directe cu specialişti în cardiologie interesați de noile tehnologii, inovație și digitalizare.

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare

Cardiologie
Comunitatea OSC – CardiologieModernă: 80% din factorii de risc ai bolilor cardiovasculare pot fi evitați printr-un stil de viață sănătos

Aceasta a fost una dintre principalele concluzii ale întâlnirii Comunității CardiologieModerna.ro din 9 martie. Cardiologul Ștefan Busnatu și nutriționistul Anca Hâncu au vorbit despre rolul stilului de viață în prevenția și recuperarea cardiacă, tipurile de prevenție existente dar și despre indicațiile recuperării cardiace, cine, când și în ce mod ar trebui să facă recuperare.

Cardiologie
Dr. Ștefan Busnatu, cardiolog: Fără prevenție și recuperare nu putem acoperi o paletă completă de servicii medicale pentru pacientul cardiac

Studiile arată că 80% din factorii de risc ai bolilor cardiovasculare și 40-45% dintre cancere, pot fi evitate prin menținerea unui stil de viață sănătos. Datele de pe site-ul OMS, arată că rata mortalității în România este într-un procent covârșitor de 56% cauzat de bolile cardiovasculare, ceea ce este un aspect foarte îngrijorător.

Cardiologie
Dr. Anca Hâncu: 60% din bolile cronice sunt cauzate de un stil de viață nesănătos

„Medicina stilului de viață a apărut ca răspuns la creșterea bolilor legate de stilul de viață; 60% din bolile cronice sunt cauzate de un stil de viață  nesănătos”, a declarat Dr. Anca Hâncu, Președintele Asociației Medicale de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos, în prezentarea susținută din cadrul întâlnirii comunității OSC – Cardiologie Modernă, cu tema „Stilul de viață în prevenția și recuperarea cardiacă”, ce a avut loc online pe 9 martie.