Acestea au fost principalele sfaturi transmise de Melania Medeleanu, membru fondator Zi de Bine și unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai cauzelor sociale din România, la întâlnirea din 17 noiembrie a Comunității Caspa.ro: Comunitatea Asociațiilor de Pacienți.
”Știu că foarte multe dintre asociațiile de pacienți pornesc de la o poveste foarte foarte personală. Povestea emoționează, înfurie, inspiră, adună oameni și, de foarte multe ori, poate să schimbe atitudini. O asociație poate să schimbe legi, poate să schimbe vieți, dar adevărul crunt este că, de cele mai multe ori, astfel de asociații sunt încă în faza de luptă de gherilă” a continuat Melania Medeleanu în intervenția sa.
Până la schimbare drumul este lung și puțini rezistă până la final. Pe tot parcursul acestei lupte oamenii obosesc, resursele lor se împuținează și cu atât mai mult trebuie să avem o admirație profundă pentru cei care reușesc să lupte în continuare.
Melania Medeleanu este convinsă că fiecare ONG are nevoie de 2 departamente, două funcțiuni care nu au voie să lipsească și amândouă cu importanță egală: ”primul este departamentul de comunicare, pentru că dacă nu comunici des, clar, pertinent, autentic, despre ceea ce faci, oamenii n-au de unde să știe despre tine și oricât de bună ar fi munca pe care-o faci, dacă oamenii nu știu de tine e degeaba. Cel de-al doilea este departamentul colectare de fonduri: dacă vrei să strângi vreodată bani trebuie să comunici, iar ca să poți să faci lucruri ai nevoie de bani. Cele două departamente sunt esențiale, acolo sunt primii oameni pe care îi angajezi și te asigur că sunt departamentele la care nu te zgârcești. Acolo îți angajezi cei mai buni oameni, iar ei îți vor aduce în organizație veniturile care pun pe picioare proiectele” susține ea.
După 20 de ani de jurnalism, Melania Medeleanu a lăsat în urmă studiourile de știri și camerele de luat vederi pentru a se dedica cauzelor sociale, multe dintre ele fiind deja foarte bine cunoscute: tabăra pentru copiii cu afecțiuni grave MagiCAMP, Afterschool-ul social din Clinceni și cel mai nou proiect, ZI de BINE.
Întâlnirea din 17 noiembrie este parte a activităților comunității Caspa.ro – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți, dezvoltată de Oameni și Companii din iunie 2015 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Pfizer, Regina Maria, Boehringer Ingelheim, Alphega Farmacie.
Din septembrie 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală, unde reunim proiectele, programele și toate inițiativele asociațiilor de pacienți. Săptămânal cele mai importante știri sunt reunite într-un newsletter transmis gratuit abonaților, la care vă puteți înscrie AICI.
Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.