Comunitatea OSC – Caspa: Împreună suntem mai puternici

Distribuie

În perioada 4-5 mai 2023, în București s-a desfășurat cea de-a noua întâlnire a comunității asociațiilor de pacienți Caspa.ro. A fost momentul potrivit pentru a reuni în capitală asociațiile de pacienți din întreaga țară.

Cele două zile ale Conferinței Caspa.ro au inclus sesiuni specializate dedicate asociațiilor persoanelor cu diabet, celor cu specific oncologic sau asociațiilor preocupate de înființarea unui centru național    de patologie neuromusculară, dar și sesiuni de plen dedicate discutării temelor majore din sănătate, modificărilor legislative și inițiativelor dedicate modernizării.

Au fost alături de asociațiile de pacienți prezente și au transmis propriile mesaje de susținere invitați speciali precum: conf. dr. Diana Loreta Păun (Administrația Prezidențială), Senator Nicoleta Pauliuc și Ramona Moldovan (Secretar General Adjunct, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării), dar și reprezentanți ai companiilor puternice din domeniul sănătății precum: Iulian Trandafir (VP, Director General Regional România, Rep. Ceha, Lituania, Alliance Healthcare), Gabriel Dina (Corporate Affairs Director, Pfizer România), Ovidiu Nicolae Palea (Medic primar ATI şi specialist în Terapia Durerii, Fondator al NORD – Grupul Medical Provita) și Paul Dudău (Market Access & Government Affairs Manager Romania & Moldova, Medtronic).

Lucrările conferinței s-au încheiat cu o sesiune specială de training media și de comunicare, în care am învățat de la Lucian Mîndruță cum să devenim virali și să atragem atenția asupra propriilor proiecte și cât de importantă este comunicarea într-o eră a zgomotului.

Conferința Națională CASPA este un eveniment important pentru comunitatea de asociații de pacienți din România și oferă o platformă excelentă pentru colaborare și schimb de experiențe. Dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2015, cu scopul de a sprijini și de a crește vizibilitatea asociațiilor de pacienți din România, comunitatea CASPA se bucură de sprijinul partenerilor Alliance HealthcareFarmaciile Alphega,  MedtronicPfizerSanofi și Nord- Grupul Medical Provita.

Activități similare

Asociații de Pacienți
Comunitatea OSC – Caspa: Sănătatea pielii

Despre principalele afecțiuni ale pielii sau semnele care ar trebui să te trimită rapid la dermatolog dar și despre cum se pot implica farmaciștii în campanii pentru îngrijirea pielii discutăm joi, 12 septembrie 2023, începând cu ora 14.00 la webinarul CASPA.RO: SĂNĂTATEA PIELII.

Asociații de Pacienți
Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Administrația Prezidențială: Rolul asociațiilor de pacienți trebuie să devină din ce în ce mai important

”O mai bună implicare a asociațiilor de pacienți în elaborarea politicilor de sănătate pornește de la recunoașterea valorii expertizei furnizate de acestea” a declarat consilierul prezidențial Diana Loreta Păun în deschiderea Conferinței naționale a Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro.

Asociații de Pacienți
Comunitatea OSC – Caspa: Sesiune dedicată terapiei durerii, la Conferința Asociațiilor de Pacienți

Terapia durerii este unul dintre domeniile medicinei moderne care a cunoscut o dezvoltare importantă în ultimii ani, atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical, iar Conferința națională a comunității asociațiilor de pacienți – Caspa.ro este locul cel mai potrivit pentru a discuta despre această abordare multidisciplinară a durerii.