Comunitatea OSC-Chirurgie: +500 de participanți la Cursul „Actualități în prelevarea multiorgan și transplantul hepatic”

Distribuie

În perioada 29-30 iulie 2021 s-a desfășurat online Cursul postuniversitar multidisciplinar „Actualități în prelevarea multiorgan și transplantul hepatic”, care s-a bucurat de o mare audiență în rândul personalului medical, având circa 500 de participanți.

Promotorii acestui demers și coordonatorii cursului au fost Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr. Cristian Lupaşcu și Prof. Dr. Eugen Târcoveanu. Acest eveniment de înaltă ținută științifică a reunit profesioniști din domeniul transplantului hepatic de renume din țară: Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr. Cristian Lupașcu,  Prof. Dr. Anca Trifan, și de Prof. Dr. Vlad Brașoveanu, Șef Lucrări Dr. Mihaela Blaj, Șef Lucrări dr. Florin Botea.

În cadrul acestei prime ediții a cursului, abordarea a fost una particulară, aducând la un loc specialiști din toate domeniile prelevării de organe și a transplantului hepatic: chirurgi, gastroenterologi, radiologi, anesteziști, specialiști de terapie intensivă, imunologii, coordonatori  de transplant și nu în ultimul rând, asistenții medicali, care întregesc echipa foarte bine sudată de transplant. Cursul a fost înnobilat de coordonarea academicianului Irinel Popescu, o legendă în transplantul hepatic, ce a pus România pe harta lumii în acest dificil domeniu, care cu o deosebită răbdare a extras din fiecare prezentare punctele esențiale, explicându-le pe înțelesul tuturor.

Activități similare

Chirurgie
Comunitatea OSC – Chirurgie: Congresul Romtransplant

Congresul ROMTRANSPLANT, cea mai mare manifestare științifică dedicată experților din domeniul transplantului din România, va avea loc în perioada 15-16 septembrie 2022, exclusiv online, un concept prin care organizatorii își propun să conecteze participanții, în deplină siguranță.