Comunitatea OSC – Clinici și Spitale Private: Telemedicina – medicina viitorului

Distribuie

Ecosistemul medical modern TELEMEDICINA – Medicina viitorului a fost tema celei mai recente întâlniri online a comunității de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, ce a avut loc pe pe 25 mai.

Dezbaterea  face parte dintr-o serie realizată cu consecvență de comunitatea OSC – MedicalManager și oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret și eficient între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști din domeniu, cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții, pentru a dezvolta sistemul medical românesc privat.

La discuție au fost prezenți Sorana Mantho – Consultant proiectul „Telemedicina” în cadrul PALMED; Dr. Horațiu Ioani – Medic Primar Neurochirurgie, Șef Secție Neurochirurgie la Spitalul Clinic Colentina din București, Fondator NeuroCentrum și MediCentrum; Dr. Ion Petrovai – Profesor Asociat la Universitatea Babeș-Bolyai, Co-fondator Fresh Blood, iar moderatorul dezbaterii va fi Conf. Univ. Dr. Mihai-Bogdan Petrișor.

„Telemedicina va deveni un tool adică atunci când un pacient vrea să contacteze un medic aflat la distanță, nu se justifică absolut deloc ca acel pacient să meargă fizic medic fără să aibă un contact în prealabil cu acel medic, care să îi spună „vino la mine, dar nu are rost să vii din Timișoara la București doar ca să vezi cu ce sunt îmbrăcat în ziua respectivă, îmi zici simptomele, îți zic ce investigații să faci și completăm și alte treburi””.

Dr. Horațiu Ioani – Fondator NeuroCentrum și MediCentrum

„Telemedicina poate fi soluția sustenabilă la scara sistemului de sănătate. Acum nu ne rămâne decât să continuăm să lucrăm împreună pentru a încerca să găsim soluții care integrează tehnologia pentru pacienți acolo unde se află, ne-ar permite ca să fim ca și furnizori de servicii medicale mai proactivi și să încercăm ca să canalizăm investițiile în această zonă în direcția corectă”.

Sorana Mantho – Consultant proiectul „Telemedicina” în cadrul PALMED

„Telemedicina a fost o promisiune care s-a transformat într-o realitate. Telemedicina este folosită în primul și în primul rând în hipertensiune, dacă pacientul este stabil și schema terapeutică funcționează înseamnă că ai verificat și te-ai dus mai departe”.

Dr. Ion Gheorghe Petrovai – Co-fondator Fresh Blood

„Noi ca furnizori de servicii medicale am văzut telemedicina ca un mod prin care medicul poate să intre în contact cu pacientul, ca o altă modalitate de acordare a serviciului prin care reușim să ajungem mai ușor la pacient și reușim să facem pacientul să vină mai ușor la medic”.  

Șerban Semeniuc – Corporate Affairs Director, Regina Maria

“Excesul de telemedicină poate dăuna pentru că doar cadrul medical care utilizează acest instrument e bine să știe cât ia informație prin telemedicină și unde lucrurile sunt deja prea complicate și necesită o abordare directă”.

Ing. Adrian Iurcan – CEOBiosecuritate Ecologică UV-C, Biocomp

Programul s-a  desfășurat cu  sprijinul partenerilor comunității: Liamed , BiocompRegina Maria, Alliance HealthcareRoche, Alphega.

Comunitatea OSC-Management în Clinici și Spitale Private este administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare