Comunitatea OSC-EduManager : Digitalizarea și dezvoltarea competențelor în educația preuniversitară

Distribuie

Pe 22 martie a avut loc întâlnirea comunităților OSC-Edumanager și Administrație locală. Tema acestei ediții speciale – Digitalizarea și dezvoltarea competențelor în educația preuniversitară – a fost discutată cu specialiști în educație, care au analizat modul în care se pot implementa procesele de digitalizare și dezvoltare a competențelor digitale în învățământul preuniversitar, ce soluții sunt disponibile, dar și ce școli beneficiază deja de astfel de implementări.

De asemenea, a fost analizat un studiu de caz al Colegiului Național ,,Nichita Stănescu”  din Ploiești, pentru a a afla care au fost provocările ce au trebuit depășite în procesul de digitalizare.

Învitații acestei ediții au fost Marilena Ionașcu, Education Director, Microsoft; Gabriela Ford, președinte, Fundația EOS; Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work, Microsoft; Carmen Argeșanu, Director, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești alături de moderatorul Dorin Chioțea.

Marilena Ionașcu, Education Director la Microsoft, a vorbit în cadrul evenimentului despre educația ca industrie prioritară, alături de domenii precum sănătate, financiar-bancar și retail. De asemenea, a apreciat că Microsoft dezvoltă tehnologii și soluții adaptate specificului respectivei industrii.

Gabriela Ford, președinte al fundației EOS, a vorbit despre programul pe care îl implementează pentru școlile din România, „Școala Parteneră Microsoft”.  Aceasta a mai adus în discuție lipsa unei strategii și a unui plan de educație digitală, mai ales în contextul pandemiei, dar a apreciat că s-au făcut pași în acest sens și că finalizarea acestei strategii ar putea fi în luna iunie.

Carmen Argeșanu, director al Colegiului Național „Nichita Stănescu” Ploiești, a precizat că liceul face parte din programul Școala Parteneră Microsoft și că principalul considerent pentru aderare a fost constituit de identificarea unei platforme digitale care să se plieze pe nevoile și cerințele predării online.

Școala în online nu este ideală, dar a fost și este necesară”, a menționat Robert Pufan, Cloud Solution architect for Modern Work, Microsoft în cadrul întâlnirii. Comunitățile educaționale s-au adaptat și au creat noi posibilități astfel că școlile au demonstrat prin tehnologie că orice elev poate să ia parte la cursuri, indiferent de nevoile sale. Microsoft oferă suport pe tot ceea ce înseamnă transformarea digitală, peste 1000 de soluții gratuite de învățare atât pentru elevi, cât și pentru profesori când vine vorba de predarea abilităților tehnice.

Comunitatea OSC-Edumanagerse adresează managementului instituțiilor de învățământ preuniversitar și universitar, precum și profesorilor. Comunitatea este dezvoltată și administrată de Oameni și Companii-OSC, organizație care oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare