Comunitatea OSC-EduManager: importanța prezenței fizice a elevilor

Distribuie

Directori și profesori din învățământul preuniversitar au participat pe 19 octombrie la întâlnirea comunității OSC – EduManager, unde au discutat despre o temă de actualitate pentru perioada curentă: importanța prezenței fizice a elevilor la școală. 

Luminița Costache, Specialist în educație la UNICEF, a arătat că, într-un raport care a fost dat publicității recent 1 din 7 adolescenți cu vârsta între 10 și 19 ani trăiește cu o tulburare de sănătate mintală diagnosticată și că suicidul este a doua cauză de deces la nivelul acestei grupe, aproximativ 46.000 de adolescenți la nivel global recurg la acest gest. În timpul pandemiei pe care o traversăm, aceste probleme de sănătate mintală au fost și mai pronunțate și 1 din 5 tineri în vârstă de 15-24 de ani au menționat în sondajul care a fost făcut, că se simte des deprimat și ca are un interes scăzut pentru orice tip de activitate. 1 din 7 copii a fost afectat în mod direct de măsurile de carantină și din punct de vedere educațional peste 1,6 miliarde de copii au suferit pierderi educaționale.  

Iulia Radu, Psihoterapeut, afirmă că, în momentul în care s-a trecut cu școala în mediul online, copilul era în mod permanent supravegheat de părinți și lucrul ăsta îl făcea să se inhibe, să se simtă observat, să nu se mai poată comporta natural în relația cu colegii lui, cu profesorii, la fel ca, și în cazul copiilor care nu aveau parte de atenția părinților și nu petreceau timp împreună, nu erau conectați. Trecerea în online a făcut ca stresul să devină foarte intens, iar acest lucru a dezbinat și mai tare din punct de vedere emoțional familia, pentru că fizic erau toți în casă, dar la nivel emoțional nu erau conectați.  

Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea domnului Adrian Iurcan, CEO Biocomp, care a arătat că prezența fizică, în clase, poate fi realizată în siguranță în această perioadă cu ajutorul dispozitivelor pe care compania pe care o reprezintă le pune la dispoziție. Practic, lămpile asigură dezinfecția prin utilizarea tehnologiei UV-C și pot fi utilizate fără probleme în încăperile în care sunt oameni, fără ca aceștia să fie afectați. 

Comunitatea OSC-EduManager este administrată de Oameni și Companii-OSCOSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.   

Activități similare

Educație - Preuniversitar Privat
Comunitatea OSC – EduManager: Avantajele învățământului online

Comunitatea OSC – EduManager s-a întâlnit în ultima zi de vară pentru a discuta despre activitățile educaționale din timpul vacanței și ce au presupus acestea pentru elevii care au rămas în urmă în procesul învățării din cauza pandemiei și a școlii online.