Cum pot părinții și cadrele didactice să țină pasul cu generația tânără? a fost întrebarea care a stat la baza discuției pe care membrii comunității OSC-Edumanager au avut-o marți, 31 ianuarie.
Întâlnirea a fost moderată de conf. univ. dr. Mihai Bogdan Petrișor (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), iar invitata ediției a fost conf. univ. dr. Andreea Paul (președinte INACO, Inițiativa pentru Competitivitate).
„Viața noastră de zi cu zi se modifică pentru că tehnologiile ne-o fac mai plăcută, mai agreabilă, noi muncim din ce în ce mai puțin. Tinerii, cei care se află, în prezent, pe băncile școlii, vor lucra în medie 6 ore pentru că productivitatea muncii va crește foarte mult. Meseriile care au un pronunțat conținut repetitiv, algoritmizabil, ușor de programat vor fi preluate „de mașinile inteligente”! Deși, o serie de meserii vor dispărea, vor apărea altele cu un conținut de creativitate și de inteligență mai mare, astfel că, se va munci mai puțin, dar mai inteligent. Noul nomenclator de competențe se numește SMAC, acronimul pentru: social, mobil, analitic și cloud.” a declarat conf. univ. dr. Andreea Paul (președinte INACO, Inițiativa pentru Competitivitate).
„Inteligența artificială este o reacție umană pe care trebuie să o înțelegem și la care trebuie să ne adaptăm. Profesorii buni, ai viitorului, vor fi cei alfabetizați digital și tehnologic, capabili să colaboreze cu copiii, din ce în ce mai alfabetizați digital și tehnologic, chiar nativi digital. Deconectarea școlii de la dinamica tehnologică digitală riscă să crească o clasă socială a oamenilor neangajabili. Cei bogați, cu acces la noile tehnologii vor fi și mai bogați, iar cei săraci, fără acces la tehnologie, vor fi și mai săraci, aceasta fiind esența dinamicii lumii, în anii care ne stau în față.” a mai precizat conf. univ. dr. Andreea Paul (președinte INACO, Inițiativa pentru Competitivitate).
Întâlnirile comunității OSC-Edumanager se adresează cadrelor didactice preuniversitare și universitare, directorilor de școli și licee, dar și elevilor, studenților sau părinților. Înscrierea în comunitate și participarea la activitățile acesteia este gratuită pentru grupurile de audiență amintite, iar persoanele interesate se pot abona la newsletter și pot urmări pagina de Linkedin și de Facebook a comunității.
Oameni și Companii-OSC este o organizație care oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.