Comunitatea OSC – EduManager: sănătatea orală a copiilor și adolescenților

Distribuie

Sănătatea orală este absolut esențială în buna dezvoltare a fiecărei persoane, având implicații puternice, atât asupra stării generale de sănătate, cât și asupra stimei de sine. Fie că este vorba despre o alimentație sănătoasă sau despre înlăturarea temerilor în legătură cu vizita la medicul stomatolog, educația pentru sănătate orală implică, totuși, cunoștințe specifice de care fiecare persoană are nevoie, iar dobândirea acestora la o vârstă cât mai fragedă încurajează considerabil un comportament sănătos, preventiv, de durată.  

Din dorința de a aduce aceste bune practici cât mai aproape de copii și adolescenți, Clinica Dentară Victoria din Râmnicu Vâlcea și comunitatea OSC-Edumanager vă invită joi, 20 ianuarie 2022, ora 15.00 la o întâlnire dedicată mediului educațional din Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta despre Importanța sănătății orale a copiilor și adolescenților.

Evenimentul va avea loc online, iar subiectele abordate vor fi centrate în jurul rolului școlii în educarea elevilor cu privire la sănătatea orală și în încurajarea formării deprinderilor sănătoase, rolului alimentației în asigurarea sănătății orale, implicațiile neglijării problemelor dentare, evoluția tratamentelor dentare și intervențiilor care se pot realiza copiilor și tinerilor, și modalitățile de abordare a acestor teme în sala de clasă.

Printre invitați se numără Dr. Corina Tîrlea, Manager al Clinicii Victoria Râmnicu Vâlcea, Dr. Alina Bărănguță, Medic Pedodont, și dna. Silvia Turbureanu, Profesor de Educație pentru Sănătate la Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, iar moderatorul discuțiilor va fi jurnalistul Dorin Chioțea. Detalii despre subiectele de discuție regăsiți aici: https://www.edumanager.ro/importanta-sanatatii-orale-a-copiilor-si-adolescentilor/

Acest eveniment face parte din programul de educare și informare a comunității locale lansată de Clinica Dentară Victoria din Râmnicu Vâlcea și Oameni și Companii. În cadrul evenimentului va fi lansată și competiția școlară “O dantură sănătoasă. O familie frumoasă”.

Participarea este gratuită pentru cadrele didactice din Râmnicu Vâlcea, managementul instituțiilor educaționale (grădinițe, școli și licee), dar și alte persoane interesate de tematică. Formularul de înscriere este disponibil aici: https://www.edumanager.ro/inscriere-webinar-importanta-sanatatii-orale-a-copiilor-si-adolescentilor/

Activități similare