Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: farmacistul, pilon de bază în managementul diabetului

Distribuie

„În  ceea  ce  privește  managementul  nonfarmacologic, legat de  nutriție,  de  reducerea  aportului  caloric, farmacistul trebuie să aloce mai mult timp obținerii de informații de la pacient, să comunice cu medicul curant, ca la final să constituie un real dosar al pacientului”, a susținut Dr. Farm. Răzvan Prisada, Vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România, în cadrul întâlnirii Comunității OSC – Farmacia Viitorului, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la descoperirea insulinei.

De asemenea, conform celor prezentate de Vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România, legat  de  optimizarea  tratamentului, „este  important ca farmaciștii  să se asigure dacă pacienții știu  să-și depoziteze în mod corect medicamentul acasă, reacțiile adverse în legătură cu tratamentul direct sau cu alte medicații pe care le iau. În  cazul  farmaciștilor,  asistența  bolnavilor  cronici,  asistența în  sensul  de  management  terapeutic  al bolnavului cronic cu boli netransmisibile, este pe primul loc. Sunt  câteva  arii  delimitate în care, în  următorii  ani,  rolul  farmacistului  trebuie  să se  regăsească prin integrarea acestuia într-o echipă disciplinară cu un scop comun”, a explicat Dr. Farm. Răzvan Prisada.

Totodată, acesta este de părere că viteza cu care se produce acest avans al tehnologiei în medicină ne depășește de multe ori, de aceea trebuie să fim tot timpul informați pentru a asimila ceea ce este nou. „Inovații în  medicină devin  valoroase  atunci  când  ajung  la  cel  care  are  nevoie, deci, problema de acces este foarte importantă”.

Totuși, Dr. Farm. Răzvan Prisada este de părere că, indiferent  de  cât  de  mult  progres  se întâmplă, fie el științific, tehnologic etc., rămânem în  urmă cu  problemele stringente cu care ne-am confruntat înainte de pandemie,  și pe  care  pandemia  le-a  accentuat. „Este  absolută nevoie să potențăm,  să utilizăm  orice  specialist  avem  la îndemână, iar farmacistul este un pilon de bază în ceea ce privește un bun management al diabetului”, a fost concluzia invitatului special al întâlnirii Comunității OSC – Farmacia Viitorului, din luna decembrie.

Înregistrarea întâlnirii, din 21 decembrie, poate fi urmărită integral AICI.

INSULINA 100: Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte

În 2021 s-au împlinit 100 de ani de la descoperirea insulinei, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, un medicament miracol care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume.

Pentru a marca acest moment și a pune în evidență drumul și progresul înregistrate din acel punct până în 2021, fără a uita însă de provocările pe care viitorul le dezvăluie, Comunitățile OSC – Farmacia Viitorului și RoDiabet, au organizat webinarul din 21 decembrie, fiind dedicat inovațiilor în îngrijirea diabetului și rolului farmacistului în managementul persoanelor cu diabet.  Acest proiect educațional a fost susținut de partenerii Novo NordiskRegina MariaAlliance Healthcare și Farmaciile Alphega.

FarmaciaViitorului.ro este o platformă dedicată farmaciștilor și viitorilor farmaciști și își propune să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor. Activitățile comunității sunt susținute de partenerii Alliance Healthcare și Alphega.

RoDiabet.ro este o sursă de informare și educație în domeniul diabetului și  se adresează tuturor celor interesați de impactul diabetului în societate.

FarmaciaViitorului și RoDiabet sunt comunități Oameni și Companii.Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunitățiaici

Activități similare

Farmacia Viitorului
Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: Încrederea în farmacist există, iar deficitară nu este recunoașterea, ci răsplata activității

”Am realizat în anul 2021 un amplu studiu sociolog, care a măsurat percepția populației în ceea ce privește farmacistul. Rezultatele acestui studiu arată că peste două treimi din populație are o percepție foarte bună și bună despre farmaciști și interacțiunea cu aceștia.”, a declarat farmacistul Răzvan Prisada – Colegiului Farmaciștilor din România în cadrul webinarului Farmacia Viitorului.

Farmacia Viitorului
Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: Farmacia s-a schimbat și evoluează în continuare

”Marketingul pentru farmacii este un subiect nu neapărat delicat, dar un subiect cu o anumită nuanță, pentru că farmacia este un serviciu de sănătate publică, un serviciu comunitar pentru publicul larg, dar este și o afacere care trebuie să fie profitabilă. Farmacia s-a schimbat și evoluează în continuare” a declarat Dragoş Paiu, Marketing Director Alphega Pharmacy în cadrul webinarului Farmacia Viitorului organizat în 27 septembrie 2022.