Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: rolului farmacistului în managementul persoanelor cu diabet

Distribuie

Comunitățile OSC Farmacia Viitorului și RoDiabet s-au reunit în mediul online în decembrie 2021 pentru a marca 100 de ani de la descoperirea insulinei, una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume.

Webinarul INSULINA 100: „Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte” a abordat tema inovațiilor în îngrijirea diabetului și rolului farmacistului în managementul persoanelor cu diabet.

Moderatorul întâlnirii, Ines Nerina, Blogger și Fondator Asociația Type 1 Dreamer, i-a avut ca invitați speciali pe: Dr. Delia Pintilei Reurean, Fondator și Director de programe ”Clinica de Nutriție”, Director Medical Consultmed; Dr. Farm. Răzvan Prisada, Vicepreședinte, Colegiul Farmaciștilor din România și pe Gabi și Cristian Airinei, fondatorii Asociației ”Da, și Eu Pot”.

Proiectul ,,Da, si eu pot!” este rezultatul unor experiențe personale ale celor doi inițiatori, Gabriela si Cristian Airinei, Gabriela fiind și prima persoană cu diabet insulinodependent care a făcut turul României pe bicicletă, în anul 2017. A fost un demers cu 26 de zile de pedalat și 135 de ore petrecute în șa prin care au reușit să demonstreze că nimic nu este imposibil pentru persoanele cu diabet.

Asociația  nu  s-a oprit  aici, iar  din anul 2017  a realizat  multe proiecte și continuă să o facă,  punând accentul pe educație și prevenție. Alături de personal medical calificat, merg în școlile din zonele rurale din țara noastră și povestesc copiilor ce înseamnă prediabetul, ce înseamnă simptomele diabetului, îi învăță să le recunoască și cum să se comporte cu colegii lor cu diabet.

Ideea  de a lega proiectele asociației cu  bicicleta a plecat  de  la  Cristi,  atunci când a observat  că Gabrielei îi  face  bine  mișcarea, iar baza asociației lor este ca prin exemplul personal să arate că se poate, că poți să pedalezi 150 de kilometri pe zi și că poți să urci pe munte fără probleme, chiar dacă ai diabet.

”Prin exemplul personal, încearcăm să le aratăm persoanelor cu diabet de tip 1 și tip 2, cât  de  importante sunt: mișcarea, urmarea sfatului medicului și optimismul. De când am senzor  de  monitorizare continuă, viața mea s-a  schimbat în  bine. Sunt norocoasă că m-am născut în această perioadă și am acces la evoluțiile tehnologiei în domeniul diabetului” a declarat Gabriela Airinei în cadrul întâlnirii.

Înregistrarea întâlnirii, din 21 decembrie, poate fi urmărită integral AICI.

INSULINA 100: Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte

În 2021 s-au împlinit 100 de ani de la descoperirea insulinei, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, un medicament miracol care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume.

Pentru a marca acest moment și a pune în evidență drumul și progresul înregistrate din acel punct până în 2021, fără a uita însă de provocările pe care viitorul le dezvăluie, Comunitățile OSC – Farmacia Viitorului și RoDiabet, au organizat webinarul din 21 decembrie 2021, aceasta fiind dedicat inovațiilor în îngrijirea diabetului și rolului farmacistului în managementul persoanelor cu diabet.  Acest proiect educațional a fost susținut de partenerii Novo NordiskRegina MariaAlliance Healthcare și Farmaciile Alphega.

FarmaciaViitorului.ro este o platformă dedicată farmaciștilor și viitorilor farmaciști și își propune să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

RoDiabet.ro este o sursă de informare și educație în domeniul diabetului și  se adresează tuturor celor interesați de impactul diabetului în societate.

FarmaciaViitorului și RoDiabet sunt comunități Oameni și Companii.Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunitățiaici

Activități similare

Farmacia Viitorului
Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: Încrederea în farmacist există, iar deficitară nu este recunoașterea, ci răsplata activității

”Am realizat în anul 2021 un amplu studiu sociolog, care a măsurat percepția populației în ceea ce privește farmacistul. Rezultatele acestui studiu arată că peste două treimi din populație are o percepție foarte bună și bună despre farmaciști și interacțiunea cu aceștia.”, a declarat farmacistul Răzvan Prisada – Colegiului Farmaciștilor din România în cadrul webinarului Farmacia Viitorului.

Farmacia Viitorului
Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: Farmacia s-a schimbat și evoluează în continuare

”Marketingul pentru farmacii este un subiect nu neapărat delicat, dar un subiect cu o anumită nuanță, pentru că farmacia este un serviciu de sănătate publică, un serviciu comunitar pentru publicul larg, dar este și o afacere care trebuie să fie profitabilă. Farmacia s-a schimbat și evoluează în continuare” a declarat Dragoş Paiu, Marketing Director Alphega Pharmacy în cadrul webinarului Farmacia Viitorului organizat în 27 septembrie 2022.