Comunitatea OSC-GlobalHRManager: Angajatorii trebuie să știe ce probleme de sănătate au angajații lor

Distribuie

Aceasta este concluzia principală a primei întâlniri a comunității OSC-GlobalHRManager din 2022 și a fost exprimată de toți cei trei invitați ai ediției: Dr. Delia Pintilei-Reurean, medic diabetolog, Ines Nerina, antreprenor și președinte de asociație de pacienți cu diabet, și Dr. Theodor Hărătău, președintele Asociației Romtens.

Cei 3 invitați au discutat despre principalele probleme cu care se confruntă angajații cu boli cronicecu focus asupra persoanelor cu diabet zaharat, dar și despre soluțiile pe care le au angajatorii și specialiștii de resurse umane pentru a le oferi acestora condiții optime de desfășurare a activității profesionale.

Pentru ca un angajat cu boli cronice să poată performa, el trebuie să-și informeze atât angajatorul, cât și colegii, despre condiția sa medicală și să le explice, în termeni simpli, ce implicații poate avea aceasta și cum poate fi ajutat atunci când are nevoie. La rândul lor, organizațiile ar trebui să implementeze programe de sănătate la locul de muncă, chiar dacă aceastea nu sunt legiferate. Aceste programe presupun cursuri de formare profesională, trainig, sesiuni de informare și sesiuni de practică.

Întâlnirea comunității OSC-GlobalHRManager din luna ianuarie a fost dedicată aniversării celor 100 de ani de la descoperirea insulinei. Pentru a marca cei 100 de ani, Comunitatea RoDiabet a organizat, în parteneriat cu diferite comunități dezvoltate de Oameni și Companii, o serie de webinarii de informare și educare a publicului larg despre ceea ce a însemnat pentru persoanele cu diabet descoperirea insulinei, despre progresele înregistrate în acest domeniu, dar și despre așteptările pentru viitor sau provocările cărora trebuie să le facă față persoanele cu boli cronice. Întâlnirile beneficiază de sprijinul partenerilor comunității: Novo Nordisk, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate, Alliance Healthcare, Up România și Alphega Farmacie.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare