Comunitatea OSC – GlobalHRManager: Discuții despre provocările pandemiei

Distribuie

Întâlnirea de lansare a platformei GlobalHRManager.ro a adunat specialiști în resurse umane din toate domeniile de activitate și a generat discuții cu privire la modalitățile în care departamentele de HR pot să îmbunătățească viața profesională și personală a angajaților din companie, dar și despre ce a însemnat munca de acasă și cum a modificat aceasta performanțele angajaților.

Alături de noi am avut-o pe Dr. Ruxandra Pleșea, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, care ne-a dezvăluit câteva secrete despre cum putem să ne menținem starea de bine prin crearea unei alimentații diversificate și sănătoase. Condimentele – ne îndeamnă dr. Pleșea – sunt unul dintre alimentele minune care ne pot ajuta la starea de bine: șofranul, curcuma, coriandrul sau scorțișoara pot aduce la fel de multă energie ca o sticlă de băutură carbogazoasă. Menținerea unui stil de viață echilibrat este cheia pentru a putea menține starea necesară în vederea îndeplinirii sarcinilor personale și profesionale. Managerii pot pune la dispoziții ghiduri și soluții creative prin care să informeze anagajatul cu privire la menținerea unui astfel de echilibru.

Victor Toriani, Psihoterapeut, Psiholog clinician și organizațional a evidențiat provocările întâmpinate de către oameni în perioada pandemiei. Profesional, s-au definit două comportamente referitor la munca de acasă: adaptații – care au supradimensionat regulile și au ajuns să muncească mai mult decât înainte de pandemie. Psihologic, sunt personalele care doresc mereu să aducă un plus. Capcana acestei extreme este că oamenii se pot supraîncarca și se pot epuiza. Extrema rebelilor – asociază munca de acasă cu vacanța și își asumă mai greu rolurile.  În poziție de lider, este important să reglăm cantitatea de muncă a fiecărui angajat. Angajații sunt sfătuiți să delimiteze timpul profesional de cel personal pentru avea și momente de relaxare.

Specialiști din domeniul HR, printre care Adina Vidroiu – Microsoft, Lăcrămioara Daraban – Continental,  Ileana Alexandru – Mega Image și Andreea Minuță –  Regina Maria, ne-au împărtășit care au fost soluțiile pe care le-au implementat de la începutul pandemiei pentru ca crea un mediu sănătos și sigur pentru anagajații din companiile reprezentante.

Comunitatea  OSC – GlobalHRManager a fost dezvoltată de Oameni și Companii – OSC din 2017, iar membrii acesteia s-au întâlnit până acum în cadrul unor evenimente offline. Acum comunitatea se bucură și de propria platformă și de un newsletter periodic gratuit.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 33 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici. Portofoliul OSC, aici.

Activități similare