Comunitatea OSC – GlobalHRManager: Reziliență și soluții pentru managementul crizei

Distribuie

Marți, 12 aprilie, Comunitatea OSC – GlobalHRManager a discutat despre o temă de foarte mare importanță, Reziliență și soluții pentru managementul crizei.

Invitații evenimentului au fost Ileana Alexandru, vicepreședinte HR, Mega Image, Crina Ilie, People Function Leader, Genpact Europe&Africa și Georgeta Savu, psihoterapeut cu specializare în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Alături de Ioana Marcu, moderatorul întâlnirii, invitații au discutat despre cum își sprijină specialiștii de resurse umane echipele în momentele dificile, cum îi pregătesc pentru a le preîntâmpina și a le depăși, dar și cum pot ajuta colegii aflați în situații limită.

Ileana Alexandru, vicepreședinte HR, Mega Image, a menționat în cadrul întâlnirii că există proceduri pentru managementul situațiilor de criză încă din perioada de dinaintea pandemiei. Referitor la criza izbucnită recent „Am avut două planuri de acțiune. Unul din cele două planuri a fost concentrarea pe suportul material pe care putem să-l oferim (parteneriate cu diferite organizații și Crucea Roșie). Pe când celălalt plan face referire la focusul asupra angajaților noștri (din punct de vedere emoțional).” a  menționat aceasta.

Pe de altă parte, Crina Ilie, People Function Leader, Genpact Europe&Africa, a subliniat nevoia unor priorități bine stabilite, dar și de claritate în privința persoanei care ia decizia finală. „Când lucrurile trebuie să se realizeze rapid, cu toții ne uităm într-o singură direcție și ne aliniem în spatele acelei autorități care duce responsabilitatea deciziei finale într-un astfel de moment.” a adăugat aceasta.

Din punct de vedere funcțional, Georgeta Savu, psihoterapeut cu specializare în psihoterapie cognitiv-comportamentală a adus în discuție situațiile de criză și mijloace de manageriere a angajaților. De asemenea, aceasta a apreciat că „Pandemia și războiul, peste câțiva ani, vor fi considerate momente de la care a început dezvoltarea, în teoria psihologică acest lucru este denumit creștere post-traumatică. Această reacție nu se aplică doar nivelului personal, ci și la cel al organizației.”

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare

HR
Comunitatea OSC-GlobalHRManager: Tendințele viitorului sunt recompensele flexibile și care pot fi alese de angajați

În cadrul întâlnirii comunității OSC-GlobalHRManager din luna iulie, tema abordată a fost “Așteptări vs. tendințe în recompensarea angajaților”, iar unul dintre aspectele cheie discutate a fost evoluția recompenselor și beneficiilor oferite angajaților și modul în care acestea ar trebui să răspundă așteptărilor în schimbare ale forței de muncă.