Pe 23 noiembrie a avut loc cea de-a cincea întâlnire a comunității OSC-Hackathons, care a continuat seria de manifestări dedicate educației cu mediul universitar. Obiectivul dezbaterii a fost identificarea metodelor prin care organizațiile de învățământ superior s-au adaptat la provocările sistemului de învățare hibrid. Discuțiile au fost organizate în jurul domeniilor care presupun aplicații practice, muncă de teren, laboratoare sau unde prezența fizică este obligatorie.
Invitații comunității au fost cadre didactice de la universități din țară, de la facultăți diferite, care au împărtășit cu restul audienței experiența lor: mecanică, folclor, artă dramatică, doar câteva din domeniile unde a fost nevoie de adaptare și de soluții rapide pentru ca, atât profesorii, dar și studenții, să-și poată continua activitatea. Au relatat cu și-au adaptat mecanismele de predare și interacțiune cu studenții Prof. Univ. Dr. Adrian Iftene , Decan al Facultății de Informatică, UAIC Iași; Dr. Adina Hulubaș, Cercetător Științific gr. I, Departamentul de Etnologie al Academiei Române, filiala Iași; Prof. Dr. Ing. Adrian Sachelarie, Facultatea de Mecanică, UTI Iași; Conf. Univ. Carmen Vasile, Universitatea din Oradea.
Comunitatea OSC – Hackathons este dezvoltată de Oameni și Companii, cu suportul științific al Asociației Române pentru Lingvistică Computațională (ARLC), și este deschisă organizațiilor și persoanelor interesate să susțină inovația disruptivă din România.
Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.