Comunitatea OSC-Hackathons: cum s-au adaptat facultățile cu profil tehnic sau de arte la învățământul hibrid

Distribuie

Pe 23 noiembrie a avut loc cea de-a cincea întâlnire a comunității OSC-Hackathons, care a continuat seria de manifestări dedicate educației cu mediul universitar. Obiectivul dezbaterii a fost identificarea metodelor prin care organizațiile de învățământ superior s-au adaptat la provocările sistemului de învățare hibrid. Discuțiile au fost organizate în jurul domeniilor care presupun aplicații practice, muncă de teren, laboratoare sau unde prezența fizică este obligatorie. 

Invitații comunității au fost cadre didactice de la universități din țară, de la facultăți diferite, care au împărtășit cu restul audienței experiența lor: mecanică, folclor, artă dramatică, doar câteva din domeniile unde a fost nevoie de adaptare și de soluții rapide pentru ca, atât profesorii, dar și studenții, să-și poată continua activitatea. Au relatat cu și-au adaptat mecanismele de predare și interacțiune cu studenții Prof. Univ. Dr. Adrian Iftene , Decan al Facultății de Informatică, UAIC Iași; Dr. Adina Hulubaș, Cercetător Științific gr. I, Departamentul de Etnologie al Academiei Române, filiala Iași; Prof. Dr. Ing. Adrian Sachelarie, Facultatea de Mecanică, UTI Iași; Conf. Univ. Carmen Vasile, Universitatea din Oradea. 

Comunitatea OSC – Hackathons este dezvoltată de Oameni și Companii, cu suportul  științific al Asociației Române pentru Lingvistică Computațională (ARLC), și este deschisă organizațiilor și persoanelor interesate să susțină inovația disruptivă din România. 

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici 

Activități similare

Hackathons
Comunitatea OSC – Hackathons: Inteligența artificială aplicată în descifrarea scrierilor vechi românești 

Inteligența artificială aplicată în descifrarea scrierilor vechi românești a fost tema unui Hack-venture desfășurat în perioada 16 septembrie – 8 octombrie 2022.

Competiția a fost organizată de Facultatea de Informatică din Iași și Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Romane, Filiala Iași, alături de platforma Hackathons.ro.

Hackathons
Comunitatea OSC – Hackathons: Hackathon cu tema “Inteligența artificială aplicată în descifrarea alfabetului chirilic”

Colectivele reunite ale grupurilor de limbaj natural din cadrul Institutului de Informatică Teoretică al Academiei Române, Filiala Iași, Facultății de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de platforma Hackathons.ro, lansează o provocare adresată studenților de profil tehnic (informatică, automatizări și calculatoare): hackathon de inteligență artificială (IA) pentru digitizarea automată a scrierilor vechi românești.