Comunitatea OSC-MarketingManager: Pentru edituri, social media reprezintă o metodă de a susține comunicarea cu publicul

Distribuie

Întâlnirea comunității OSC-MarketingManager din 19 mai a avut-o ca invitată pe Miruna Meiroșu, PR Manager la Curtea Veche Publishing. Alături de Cătălin Hosu, Președintele Asociației Române de Relații Publice, care a găzduit această întâlnire, au dezbătut un subiect foarte interesant: marketingul cărților. Informațiile oferite de invitata întâlnirii au fost legate de situația pieței de carte din România, una plină de provocări.

Miruna Meiroșu a relatat că piața de carte din România este cea mai mică piață de carte din Europa, din care lipsește obiceiul lecturii. Statisticile arată că doar 6,5% dintre români cumpără una sau mai multe cărți pe an.

„Este important să ne antrenăm creierul și să avem o oarecare flexibilitate, dar dacă generațiile viitoare vor avea capacitatea de a judeca și spirit critic, să fie empatici și să gândească în profunzime, lucruri pe care cititul le antrenează, cred că putem fi optimiști.”, spune Miruna.

Curtea Veche Publishing are un public predominant feminin. Se citește mai mult în zona urbană decât în cea rurală, este un public sensibil la reduceri și care preferă în continuare cărțile în format tipărit, public care probabil preferă să simtă cartea, s-o atingă, s-o răsfoiască.

”Nu trebuie să uităm că pentru fiecare carte există un cititor și pentru fiecare cititor există o carte.”, ne-a mai spus Miruna.

În piața de carte din România, bugetele pentru campanii de marketing sunt reduse, de aceea social media constituie un mare avantaj pentru a susține comunicarea cu publicul și a fi creativ. În 2019, Curtea Veche Publishing a derulat campania „Timpul să citim”, o campanie premiată pentru că a dublat interesul pentru lectură. Campania desfășurată pe social media a implicat 40 de influenceri și a fost inclusă în topul celor mai influente campanii de comunicare la nivel național.

Comunitatea OSC-MarketingManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare

Manageri Marketing
Comunitatea OSC-MarketingManager: marketingul cărților

Joi, 19 mai, începând cu ora 16.00, are loc o nouă întâlnire digitală a Comunității OSC- MarketingManager. Invitata acestei ediții este Miruna Meiroșu- PR Manager la editura Curtea Veche Publishing.