Comunitatea OSC – Medicină de Familie: Drumul de la descoperirea insulinei până la inovațiile în diabet din 2022

Distribuie

Aceasta este tema întâlnirii pe care RoDiabet o propune medicilor de familie joi, 10 febuarie 2022, începând cu ora 17.00. Invitații speciali ai webinarului sunt medicul diabetolog conf. dr. Anca Pantea Stoian și Dr. Daciana Toma, Medic primar Medicina de Familie, Coordonator Grup de lucru Diabet zaharat al SNMF. Webinarul va avea loc pe platforma Zoom iar înscrierile sunt deschise pe pagina întâlnirii, accesibilă AICI.

Pentru o lungă perioadă de timp diagnosticul de diabet era echivalentul unei sentințe la moarte. Lucrurile s-au schimbat în 1821, în momentul descoperirii insulinei, una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieţi.

Pentru a marca acest moment dar și drumul și progresele înregistrate din acel punct până în 2022, platforma Rodiabet organizează seria de webinarii Insulina 100: Călătoria, Moștenirea și Drumul înainte. Ediția din 10 februarie este dedicată medicilor de familie, primii specialiști pe care îi întâlnește orice pacient în drumul său și cei care cunosc cel mai bine istoricul și specificul fiecăruia. Rolul medicilor de familie în managementul corect al diabetului este extrem de important, fiind una dintre piesele de bază ale echipei multidisciplinare care susține persoana cu diabet.

Împreună cu cei 2 invitați speciali vom discuta despre:

DESPRE PROGRAMUL INSULINA 100: CĂLĂTORIA, MOȘTENIREA ȘI DRUMUL ÎNAINTE

Întâlnirea din 10 februarie 2022 este parte a programului Insulina 100 dezvoltat de platforma RoDiabet cu susținerea partenerilor Novo NordiskRegina MariaAlliance Healthcare și Farmaciile Alphega.

Anul 2021 a fost anul dedicat centenarului descoperirii insulinei, iar pentru a marca acest moment și a pune în evidență drumul și progresul înregistrate din acel punct până în 2021 alături de provocările pe care viitorul le dezvăluie, comunitatea RoDiabet organizează o serie de 10 întâlniri în parteneriat cu diverse comunități dezvoltate de Oameni și Companii, precum farmaciști, studenți, persoane cu diabet, medici diabetologi, manageri de resurse umane sau jurnaliști. Întâlnirea din 10 februarie 2022 este proiectul dedicat comunității medicilor de familie.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 100 comunități business și profesionale și 42 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.

Activități similare