Comunitatea OSC – Nefrologie: Discuție cu nefrologul

Distribuie

Nefrologul prof. dr. Adrian Covic și diabetologul dr. Delia Reurean Pintilei sunt față în față la Ora Pacientului, luni, 24 aprilie 2023, de la ora 18.00 și ne explică de ce diabetul afectează sănătatea rinichilor noștri și cum putem avea grijă de ei. Vom afla de ce persoanele cu diabet sunt de două ori mai susceptibile să dezvolte boli renale, ce este, de ce apare și cum se tratează nefropatia diabetică.

Înscrierile sunt deschise pe pagina evenimentului: https://www.medicalmanager.ro/ora-pacientului-discutie-cu-nefrologul-editia-2/

Boala cronică de rinichi este în prezent a 10-a cauză de mortalitate la nivel mondial, estimându-se însă că va ajunge pe locul 5 până în 2040, fiind strâns legată de alte patologii cronice precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială. Toate organele corpului nostru sunt interdependente (într-o oarecare măsură), dar legătura dintre rinichi și pancreas este cu adevărat impresionantă. Sănătatea lor și modul în care funcționează sunt perfect interconectate. La Ora Pacientului: Discuție cu nefrologul lămurim cum sunt conectate diabetul și sănătatea rinichilor noștri! 

Dacă aveți întrebări pe care doriți să le adresați celor doi invitați, le puteți nota în formularul de aici: https://www.rodiabet.ro/chestionar-tematica-ora-pacientului-rodiabet/.

Ora Pacientului: discuție cu nefrologul este o inițiativă comună Rodiabet, MedicalManager și EventsOnline, organizată cu susținerea partenerilor Alliance Healthcare România, Alphega Farmacie, Boehringer Ingelheim, Medtronic, Nord- Grupul medical Provita, Regina Maria, Liamed și Diabeta.

Activități similare