Comunitatea OSC – RoDiabet: Diabeta, chatbotul diabetologilor

Distribuie

Comunitatea RoDiabet organizează prima întâlnire de prezentare a aplicației Diabeta – chatbotul medicilor diabetologi, miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 18.00, pe platforma Zoom.

Diabeta este prima aplicație românească de tip chatbot care furnizează medicilor informații relevante despre diabet, procesând informații din ghidurile și protocoalele oficiale. Aplicația a fost dezvoltată împreună cu o echipă de medici specialiști și este disponibilă doar profesioniștilor din domeniul sănătății, pe baza unui cont gratuit ce poate fi obținut pe www.diabeta.ro. Peste 100 de medici s-au înregistrat, până acum, pentru a testa și utiliza Diabeta.

Pe 7 decembrie aflăm la Ora Specialistului RoDiabet, de la invitații ediției, Conf. Dr. Anca Pantea StoianProf. Dr. Bogdan Timar și Mihaela Onofrei:

  • cum ne ajută Diabeta să identificăm rapid informația de care avem nevoie din protocoale și ghiduri
  • cum putem avea acces la Diabeta
  • care sunt regulile conversaționale care trebuie respectate pentru ca Diabeta să aducă răspunsul dorit
  • care sunt etapele următoare în dezvoltarea aplicației, ce informații urmează să fie procesate și adăugate în memoria chatbotului

Întâlnirea este dedicată profesioniștilor în domeniul sănătății – medici diabetologi, dar și medicilor de familie, medicilor endocrinologi și din alte specializări în care sunt necesare informații actualizate despre tratamentul diabetului.

Medicii interesați se pot înscrie GRATUIT completând formularul de înregistrare de aici. Mai multe detalii despre întâlnire sunt disponibile în invitația de aici.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer – Ingelheim și Medtronic.

Ora Specialistului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România,  LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.

Activități similare

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: Dezvoltarea aplicației Diabeta a pornit de la o necesitate

În calitate de prescriptor mi-am dat seama că întâmpin o mare problemă atunci când vreau să prescriu medicație pentru pacienții cu diabet, mai ales atunci când aveam nevoie să folosesc diverse combinații” a explicat conf. dr. Anca Pantea Stoian motivele care au dus la dezvoltarea chatbotului Diabeta, primul chatbot dedicat medicilor diabetologi.

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: Cu diabetul la colindat

Comunitatea RoDiabet se întâlnește joi, 8 decembrie 2022, de la ora 18.00 la Ora Pacientului Rodiabet, pentru a merge cu diabetul la colindat, într-o ediție specială dedicată celor mai mici dulcinei. Vor fi alături de noi 3 medici diabetologi deosebiți: conf. dr. Anca Pantea Stoian, dr. Delia Reurean Pintilei, Dr.Mihaela Vlăiculescu  și psihologul Cristina Petruț.