Comunitatea OSC – RoDiabet: Diabetul și familia

Distribuie

Diabetul este o afecțiune complexă iar diagnosticarea cu diabet poate veni ca un șoc, nu doar pentru persoana afectată ci și pentru familie. În plus, sprijinul familiei este de foarte multe ori cheia și elementul esențial pentru o bună gestionare a bolii.

Acestea au fost principalele motive pentru care la întâlnirea Ora Pacientului RoDiabet de joi, 9 decembrie, de la ora 18.00 discutăm despre Diabet și Familie.

Înscrierile sunt gratuite și se realizează completând Formularul de participare de AICI.

Persoanele cu diabet au nevoie de tratament zilnic, de monitorizare regulată, de un stil de viață sănătos și de informare constantă. Pentru ei este important să se afle într-un mediu favorabil și să poată conta pe sprijinul familiei pentru a se trata corect. 

Vor conduce discuțiile moderatorii întâlnirilor noastre lunare Ora Pacientului RoDiabet, Conf. dr. Anca Pantea Stoian și psiholog Cristina Petruț. Invitații speciali ai întâlnirii sunt: prof. dr. Doina Catrinoiu de la Universitatea Danubius din Constanța și Rodica Molnar, președinta Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș și mamă de copil cu diabet.

Webinarul are loc pe platforma Zoom și va fi transmis live pe pagina de Facebook RoDiabet.

Mai multe detalii despre întâlnire pe pagina webinarului, disponibilă aici. 

Webinarul Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici

Activități similare

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: Este nevoie de o nouă abordare a neuropatiei diabetice

”Mulți pacienți cu neuropatie diabetică sunt, inițial, asimptomatici, deci ar trebui să ne gândim, în mod activ, că pacientul s-ar putea să aibă neuropatie diabetică chiar din primul moment în care îl vedem, înainte de a avea orice fel de simptome” a subliniat invitatul special al Orei Pacientului Rodiabet, medicul de familie Daciana Toma.

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: Alimentația sănătoasă în diabet

Comunitatea RoDiabet se întâlnește miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 17:00 la Ora Pacientului Rodiabet, pentru a discuta despre ” Alimentația în diabet”, alături de două invitate speciale: conf. dr. Anca Pantea Stoian și dr. Anca Hâncu.

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: #BlueBalloonChallenge 2022

Rodiabet și ACES – Asociația pentru Consiliere și educație în sănătate se alătură în acest an echipei  Medtronic și lansează provocarea #BlueBalloonChallenge 2022, pentru a creşte gradul de conştientizare şi pentru a înţelege mai bine cum este să trăieşti cu diabet.