Comunitatea OSC – RoDiabet: Greutatea sănătoasă în diabet

Distribuie

Comunitatea RoDiabet se întâlnește miercuri, 31 august 2022, de la ora 18.00 pentru a discuta despre ”Greutatea sănătoasă în diabet: De la alimentația corectă la tratamente inovatoare” disponibile în acest moment în România. Vor fi alături de participanți Conf. Dr. Anca Pantea StoianDr. Delia Reurean Pintilei și psihologul Cristina Petruț.

Înscrierile GRATUITE sunt deschise pe pagina webinarului, disponibilă AICI: https://www.rodiabet.ro/webinar-ora-pacientului-editia-24/.

De ce e importantă greutatea în diabet?

Populația întregului glob câștigă din ce în ce mai mult în greutate iar obezitatea se înmulțește cu o rată alarmantă. Mai grav este că odată cu creșterea în greutate, s-au înmulțit și cazurile de diabet.

Menținerea unei greutăți corecte aduce beneficii evidente pentru sănătate și ajută la gestionarea mai bună a diabetul zaharat de tip 2.
De fapt, scăderea în greutate poate susține controlul glicemiei și poate reduce riscul complicațiilor diabetului zaharat, cum ar fi hipertensiunea arterială și acumularea grăsimilor în sânge (dislipidemie).

Înscrierile sunt deschise pe pagina webinarului, disponibilă AICI.

Te așteptăm la Ora Pacientului RoDiabet pentru a afla direct de la invitații noștri speciali mai multe informații despre Greutatea sănătoasă în diabet:De la alimentația corectă la tratamente inovatoare.

Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma RoDiabet, completând Formularul de participare de AICI.

Despre Ora Pacientului Rodiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România,  LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei, ce este și cum controlăm hipoglicemia, complicațiile cardiovasculare și cele renale ale diabetului, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet. RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. 

Activități similare