Comunitatea OSC – RoDiabet: neuropatia diabetică și necesitatea abordării ei disciplinare

Distribuie

Profesioniștii din domeniul sănătății sunt așteptați la cea de-a treia ediție a Orei Specialistului RoDiabet, joi, 22 septembrie 2022, începând cu ora 17.00.

Întâlnirea este organizată online și va aduce în fața invitaților speakeri cu specializări distincte: diabetologul conf. dr. Anca Pantea Stoian, specialistul în medicină internă conf. dr. Camelia Diaconu, neurologul dr. Armand Frăsineanu și medicul de familie Daciana Toma.

Înscrierierile sunt deschise pe pagina evenimentului: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-3/.

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicaţie a diabetului zaharat,  afectând 2 din 3 persoane cu diabet zaharat. Afecțiunea este însă mult subdiagnosticată, atât în România cât și la nivel mondial. Screeningul, diagnosticul precoce și tratamentul corect al neuropatiei diabetice ar permite creșterea calității vieții pacienților cu diabet, scăderea riscului de morbiditate și amputații și scăderea costurilor dedicate îngrijirii medicale.

Vă așteptăm la Ora Specialistului Rodiabet, pentru a discuta alături de invitații noștri speciali despre:

  • Rolul fiecărei specialități medicale în abordarea neuropatiei diabetice: medic de familie, diabetolog, neurolog, chirurg sau kinetoterapeut
  • Recomandarea Ghidului de diabet în tratamentul neuropatiei diabetice
  • Tratamente și proceduri disponibile în abordarea neuropatiei diabetice.

Participă la Ora Specialistului RoDiabet, ediţia 3 din 22 septembrie, un eveniment adresat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical. Înscrie-te GRATUIT aici: https://www.rodiabet.ro/inscriere-ora-specialistului-editia-3/.

Ora Specialistului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România,  LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.

Activități similare

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: Este nevoie de o nouă abordare a neuropatiei diabetice

”Mulți pacienți cu neuropatie diabetică sunt, inițial, asimptomatici, deci ar trebui să ne gândim, în mod activ, că pacientul s-ar putea să aibă neuropatie diabetică chiar din primul moment în care îl vedem, înainte de a avea orice fel de simptome” a subliniat invitatul special al Orei Pacientului Rodiabet, medicul de familie Daciana Toma.

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: Alimentația sănătoasă în diabet

Comunitatea RoDiabet se întâlnește miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 17:00 la Ora Pacientului Rodiabet, pentru a discuta despre ” Alimentația în diabet”, alături de două invitate speciale: conf. dr. Anca Pantea Stoian și dr. Anca Hâncu.

Diabet
Comunitatea OSC – RoDiabet: #BlueBalloonChallenge 2022

Rodiabet și ACES – Asociația pentru Consiliere și educație în sănătate se alătură în acest an echipei  Medtronic și lansează provocarea #BlueBalloonChallenge 2022, pentru a creşte gradul de conştientizare şi pentru a înţelege mai bine cum este să trăieşti cu diabet.