Comunitatea OSC – RoDiabet: Retinopatia diabetică

Distribuie

Joi, 27 ianuarie 2022, începând cu ora 18.00, se desfășoară prima întâlnire Ora Pacientului RoDiabet din acest an. Alături de invitatul special, Prof. Dr. Florian Baltă, medic primar oftalmologie și fondatorul Clinicii Retina, vom discuta despre: RETINOPATIA DIABETICĂ, principala cauză de orbire la adulți.

Înscrierile sunt GRATUITE și se realizează prin completarea Formularului de participare de AICI. Webinarul are loc pe platforma Zoom și va fi transmis live și pe pagina de Facebook RoDiabet.

Cauza principală a instalării retinopatiei este nivelul crescut de glucoză, care provoacă degradări ale vaselor de sânge care hrănesc ochii. Alte cauze presupun degradări ale celulelor nervoase ale ochiului sau a altor celule ce formează retina. Detalii suplimentare despre întâlnire puteți afla pe pagina evenimentului, accesibilă AICI.

Vor conduce discuțiile moderatorii întâlnirilor noastre lunare Ora Pacientului RoDiabet, Conf. dr. Anca Pantea Stoian și bloggerul Ines Nerina.

Despre Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România,  LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei, ce este și cum controlăm hipoglicemia, complicațiile cardiovasculare și cele renale ale diabetului, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici

Activități similare