Comunitatea OSC – Sclerodermie: Impactul frigului asupra pacienților

Distribuie

Seria de dezbateri digitale cu tema Ora Pacientului în Sclerodermie a ajuns la final, edițiile 5 și 6 fiind cumulate și având loc online pe 22 noiembrie.

Dr. Andreea Predoiu, Secția de Reumatologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, a prezentat o serie de recomandări pentru pacienții cu sclerodermie, lucruri foarte importante: exerciții fizice regulate pentru menținerea circulației, mobilității articulare și forței musculare; fiziokinetoterapie; renunțarea la fumat. Dr. Andreea Predoiu a subliniat că fumatul accentuează fenomenul Raynaud, iar pacienții cu sclerodermie trebuie să aibă grijă să se ferească de frig. sfatul este să folosească cremă cu nitroglicerină 1-2% în baza 3, iar pentru pielea uscată pacienții sunt sfătuiți să folosească creme emoliente, creme cu uree și să evite băile fierbinți. De asemenea au fost prezentate și cîteva exerciții fizice ușoare care pot fi facute acasă de pacienți, execrciții pentru față și pentru mobilitatea mâinilor.

„Referitor la exercițiile fizice prezentate, fața și mâinile sunt principalele sedii de afectare cutanată care  trebuie neaparat mobilizate  pentru a evita restricțiile și redoriile cutanate și de aceasta orice fel de excercițiu fizic este extrem de important. Frigul este cel mai mare dușman al pacienților cu sclerodermie. Dovedit faptul că în această perioadă de expunere la frig și procesul de vaso-constricție și vaso-dilatație prin expunerea la frig, atunci încep să se dezvolte toate fenomenele imune. Îngrijirea pielii cu creme emoliente, uleiuri este de asemenea foarte importantă”, a declarat Prof. Dr. Simona Rednic, Preşedinte al Comitetului Ştiinţific.

Evenimentul de comunicare publică şi profesională de cunoaştere şi recunoaştere a sclerodermiei sistemice a constat în 6 întâlniri ale comitetului ştiinţific şi 6 dezbateri video “Ora pacientului cu sclerodermie”. O acţiune de educare şi de informare a comunităţii OSC – Boli Rare şi derulată cu sprijinul Boehringer Ingelheim.

Comunitatea OSC Boli Rare este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii.

Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 130 comunități business și profesionale și 35 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.

Activități similare