Comunitatea OSC – Spitale Publice: Abordările inovatoare în gestionarea infecțiilor nosocomiale

Distribuie

Pe 18 mai, a avut loc o nouă întâlnire online din seria Management Medical Modern în Spitale, pe tema INFECȚIILOR NOSOCOMIALE. La discuție au participat Dr. Vasile Cepoi – Director Direcția de Sănătate Publică Iași, în calitate de moderator și Ing. Adrian Iurcan – CEO, Biosecuritate Ecologică UV-C, Biocomp.

Ing. Adrian Iurcan a explicat că: “Biosecuritatea ecologică integrată este un concept unic, protejat de drepturi de autor, de asigurare a dezinfecției spațiilor din unitățile medicale și este singura abordare holistică la nivel mondial care abordează în același timp toate cele trei căi principale de contaminare: dezinfecția aerului în prezența persoanelor, dezinfecția suprafețelor generale, în absența persoanelor și dezinfecția obiectelor și încălțămintei. Indicatorii de performanță pentru sistemul de Biosecuritate Ecologică Integrată cu tehnologia UV-C BIOCOMP confirmă- superioritatea față de oricare altă tehnologie prin: eficiență combinată maximă( aer, suprafețe generale, obiecte) împotriva oricărui patogen, indiferent de vechime, tulpină sau mutație; amprentă digitală; timp de dezinfecție peste 90%, optimizat în maximum 15 minute; schimbare emitățoare lumină UV-C după 18.000 ore de funcționare; proiectare gata de utilizare printr-un montaj banal; tehnică nerepetitivă- exploatare 20 de ani cu o singură achiziție; simplitate; consum energetic nesemnificativ; reducerea cu până la 30% a costurilor cu energie electrică aferentă sistemului de condiționare aer; nu aduce aport de căldură în spațiu( temperature de lucru 39 grade Celsius); timpi de utilizare adaptabili oricărui mediu de lucru; capacitate personalizare maximă în funcție de spațiu, tehnologie, echipamente etc.; tehnologie fără contact; fără mentenanță; disponibilitate maximă; preț mic de achiziție; posibilitatea de recoltare cu zero pierderi; consultanță profesională ante și post vânzare; garanție excepțională de produs de 5 ani- înlocuire dispozitive în 24 de ore; service postgaranție 10 ani; asigură un  mediu de lucru sigur pentru ocupanți, mediu care nu permite transmiterea și contaminarea cu virusuri, bacterii sau mucegaiuri – o condiție post situație pandemică.”

“Dispozitivele de dezinfecție cu lumină UV-C pentru dezinfecția aerului sunt special concepute pentru a funcționa în deplină siguranță în prezență umană, asigurând un grad maxim de protecție epidemiologică. Dispozitive BIOCOMP pentru dezinfecția suprafețelor se folosesc doar în absența persoanelor, sunt special proiectate pentru a se adapta oricărui tip de spațiu și acționează pentru a crea un sistem active de protecție împotriva contaminărilor cu agenți patogeni”, a completat Ing. Iurcan.

“Consider că, având în vedere că urmează o epocă a virusurilor cum a fost epoca bacteriilor, aceste sisteme ar trebui să fie obligatorii în orice încăpere închisă unde se creează aglomerație și unde riscul transmiterii unor infecții de orice gen dar mai ales virale, există și ar trebui prevenit”, a conchis Dr. Vasile Cepoi – Director Direcția de Sănătate Publică Iași.

Întâlnirea face parte dintr-o serie realizată cu consecvență de comunitatea OSC-SpitalePublice pentru a dezbate și a aduce soluții pe zona de infecții intraspitalicești. Scopul programului este de conștientizare, informare și abordare productivă a diferitor situații și provocări din domeniul medical românesc, cu precădere pe segmentul de politici de sănătate publică.

Programul este desfășurat cu  sprijinul partenerilor comunității: Biocomp, cu care dezvoltăm în paralel și PROGRAMUL DE MANAGEMENT MODERN AL INFECŢIILOR NOSOCOMIALE ÎN SPITALELE PUBLICE 2022LiamedRegina MariaAlliance HealthcareAlphegaRoche.

Din 2019, Oameni și Companii derulează un program de comunicare și interacțiuni directe cu specialişti din spitalele publice. Din 2020 am dezvoltat o platformă digitală dedicată acestei comunități, www.SpitalePublice.ro. Membrii comunității pot utiliza platforma pentru informare asupra ultimelor tendințe și noutăți în domeniu, cât și pentru promovarea brandurilor, companiilor și oamenilor din industrie.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare