Comunitatea OSC – SpitalePublice: Digitalizarea

Distribuie

Pe 18 noiembrie s-a desfășurat o nouă ediție a întâlnirilor online a Comunității OSC – Spitale Publice, având tema Digitalizarea – Drumul către un spital performant al viitorului. Moderatorul acestei ediții a fost Conf. univ. dr. Mihai-Bogdan Petrișor.

Nicolae Ghibu, Președinte – GBA Romania, a vorbit despre tehnologia Blockchain: “Aceasta trebuie văzută ca un registru. Acest registru este implementat într-o structură IT dar oferă și avantaje. Ea poate asigura în primul rând această jurnalizare a informației, este imutabilă, nu poate fi ștearsă niciodată. Accesul la date, este sigur și controlat. Identificarea celor care au acces se face sub forma unui contract de tipul cine ce dă, cui dă și în ce condiții. Un exemplu de aplicație blockchain este Bitcoin, o aplicație care transferă informații dintr-un cont în altul. În industria medicală, cu ajutorul blockchainul accesarea informațiilor unui pacient este sigură și asigură privacy-ul. Se pot dezvolta rețele moderne care sunt orientate către pacient acesta permițând schimbul de date între mai multe spitale sau entități din cadrul unui spital.” 

Marius Filip, Director ANMCS – Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate, a spus: „Dacă se greșește ceva la înscrierea dosarul electronic al pacientului, se suprascrie informația, tăiem și scriem corectat de noi, cu data aferentă corectării. Nu folosim blockchainul pentru o singură foaie de observație, folosim blockchainul pentru dosarul pacientului. În registrele medicale sau în foile de observație nu sunt completate toate informațiile referitoare la actel medicale sau la pacientul respectiv, poate la interne găsim foi complete dar perfecte niciodată. Registrele sunt niște zone relativ exclusiviste, în care sunt înscrise date de o mare finețe și acuratețe specifică anumitor patologii, acolo blockchainul și-ar găsi un loc bine meritat.”

Evenimentul Digitalizarea – Drumul către un spital performant al viitorului a fost o acţiune de educație şi de informare a comunității OSC – Spitale Publice derulată cu sprijinul LiamedRegina MariaAlliance HealthcareRocheAlphega și Biocomp.

Comunitatea OSC – Spitale Publice este administrată de Oameni și Companii, Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 35 platforme digitale proprii și +130 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare