Comunitatea OSC – SpitalePublice: Telemedicina – medicina viitorului

Distribuie

Pe 31 mai, pe platforma digitală ZOOM a avut loc dezbaterea cu tema „Ecosistemul medical modern telemedicina- medicina viitorului” din seria dezbaterilor video Management Medical Modern în Spitale Publice.

Speakerii acestei dezbteri au fost Dr. Vasile Cepoi – Director, Direcția de Sănătate Publică, Iași; Horea Timiș – expert în inovații medicale, Dr. Ion Petrovai – Director of Innovation FreshBlood HealthTech și Adrian Iurcan – CEO, Biosecuritate Ecologică UV-C, Biocomp.

Vasile Cepoi: „Principala piedică în digitalizare este mentalitatea. Trebuie să îți schimbi modul de gândire. Trebuie să te gândești la eficientizarea proceselor și care este diferența dintre un flux informațional dintr-un sistem care preia datele pe suport fizic cu un sistem informatizat care permite reducerea numărului de înregistrări, care permite accesul la informații controlat pentru cei care trebuie să aibă acces la acele informații. Pentru a folosi telemedicina trebuie să te gândești că ai nevoie și ca ai eficientiza un proces de diagnostic special și de tratament, ai reduce niște erori posibile în practica medicală utilizând acest instrument”.

Horea Timiș: „Telemedicina este bine să o ai, este frumos să o dezvolți dar cel mai bine ar fi să știi să o utilizezi, iar utilizarea unui device sau a unei inovații este eficientă atunci când reduce ceva, reduce timp, reduce risc, reduce costuri”.

Adrian Iurcan: „Telemedicina conține răspunsuri la următoarele cuvinte „E nevoie de concurență între privat și stat în asigurarea asistenței medicale?”. Părerea mea este că scopul principal este pacientul și nu concurența decât cea privită din punct de vedere al calității actului medical și nu mă interesează că e de la stat sau nu. Eu văd telemedicina împărțită în trei categorii: telemedicine anti diagnostic care necesită un tip de comunicare, un tip de informare care să fie transmisă, telemedicine post diagnostic care o impart în două, telemedicine post diagnostic de recuperare care are o anumită necesitate și telemedicine post diagnostic de întreținere care înseamnă termen lung, care înseamnă abonamente pe termen lung”.

Ioan Petrovai: “Din punctul meu de vedere implementarea unei soluții de telemedicină fără suficientă pregătire aduce după ea mai multe riscuri decât beneficii”.

Dezbaterea digitală Management Medical Modern Spitale Publice este o acțiune de educare și informare a Platformei Spitalepublice.ro derulată cu sprijinul: Dell Technologies,  LiamedBiocompRegina MariaAlliance HealthcareRocheAlphegaClinica Dentara Victoria.

Comunitatea SpitalePublice.ro este administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC oferă soluții de marketing și advocacy dezvoltând comunități business sau profesionale, personalizate. Detalii despre +100 comunități Oameni și Companii găsiți aici.

Activități similare