Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău

0

 Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” (denumit în trecut Gimnaziul Tudor Vladimirescu și Liceul Alexandru Hâjdău) este cea mai importantă instituție de învățământ liceal din orașul Buzău, România.

Analiza datelor statistice referitoare la cadrele didactice și elevii ce au frecventat cursurile acestui liceu se constată că, în perioada 1965-1997, numărul acestora sporeste constant, ceea ce demonstreză interesul sporit față de acest lăcaș de învățământ. În această perioadă, în personalul didactic a fost inclus și un număr important de ingineri și maiștri, specialiști în mecanică, electrotehnică și informatică, care s-au ocupat de pregatirea tehnico-productivă a elevilor. De asemenea, un număr important de cadre didactice au fost solicitate în această perioadă de către Inspectoratul școlar ca metodiști și inspectori la diferite specialități sau în calitate de inspectori generali.

Rezultatele obținute la concursurile școlare, inclusiv premiile obținute la olimpiadele internaționale, demonstrează că personalul didactic și elevii din ultimii 30 de ani au continuat tradiția frumoasă a liceului și au menținut activitatea didactică la cote înalte.

In brief

Activă din: 1867

Domeniu: Educatie

Cluster: Licee

Contacte:

Organizații:

Țara: România

Prezență: Buzău