Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” Bucureşti

0

Colegiul Național Gheorghe Lazăr (în trecut Liceul Gheorghe Lazăr) este un liceu de prestigiu din centrul Bucureștiului. Înființat în 1860, Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” este al doilea liceu, ca vechime, din București. Construcția în care liceul își desfășoară activitatea a fost proiectată de arhitectul FG Muntureanu și este considerată o bijuterie arhitecturală care combină stilul brâncovenesc cu cel neoclasic englezesc.

Colegiul se mândrește cu semnificative realizări școlare prin prisma numeroaselor premii școlare obținute de elevii liceului la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, dar și cu multitudinea de activități extrașcolare organizate și încurajate de catedrele liceului, printre care se numără workshopuri despre antreprenoriat social, cluburi, blog-uri și revista LZR, echipa de robotică “TITANS”, trupa de teatru “AS”, participarea la proiecte cartiabile și multe altele. Realizări remarcabile ale colegiului sunt și aderarea liceului la UNESCO (1992), și înfrățirea cu liceul francez „Jean Monnet” din Joué-les-Tours.

În luna mai 2020, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” a organizat webinarul european “Antreprenoriatul social: de la idee la realizare”, în cadrul Proiectului Erasmus+ EnSoEd (Innovative Teacher Training in Social Entrepreneurship). Antreprenori experimentaţi din România, Italia, Marea Britanie şi Argentina au abordat următoarele teme:

  • Ce este antreprenoriatul social şi cum înfiinţăm astfel de întreprinderi?
  • Cum stimulăm noile generaţii să aleagă antreprenoriatul social, mai degrabă decât
  • lumea corporaţiilor?
  • Ce exemple de bună practică putem să le oferim tinerilor, ajutându-i să fie vectori de schimbare

In brief

Activă din: 1860

Domeniu: Educatie

Cluster: Licee

Contacte: 54

Organizații: 1

Țara: România

Prezență: București