Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanţa

0

Liceul Teoretic „Mircea cel Bătrân” Constanța, cunoscut și sub titlul onorific de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, este o instituție de învățământ preuniversitar constănțeană,înființată în 1896.

În perioada postbelică, în pofida sistemului comunist care începe să zguduie din temelii edificiul şcolii româneşti, liceul „Mircea” şi-a păstrat bunul renume, graţie în primul rând extraordinarei dăruiri a profesorilor săi. In 1974, localul s-a extins prin construirea a încă opt săli de curs, care formează aşa-numita “aripă nouă” de astăzi, şi a unei săli de educaţie fizică. Prin redobândirea în acest an (2004) a clădirii în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean, se va reîntregi vechiul edificiu al liceului. Cu o excepţie: fosta sală de festivităţi care e clădirea actualului Teatru de Stat.
Prin Ordinul Ministrului Învăţământului din 20 mai 1996, denumirea Liceului “Mircea cel Bătrân” a fost schimbată în Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”. Era anul sărbătoririi Centenarului. Cu 100 de ani în urmă Colegiul era un “gimnaziu clasic de băieţi”, cu 74 de elevi.

In brief

Activă din: 1896

Domeniu: Educatie

Cluster: Licee

Contacte:

Organizații:

Țara: România

Prezență: Constanța