Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov

0

Unitatea scolara a preluat aceste cladiri in anul 1984 prin forul tutelar de atunci, Trustul Antrepriza Generala Constructii Montaj si Reparatii Brasov, de la Consiliul Popular Brasov reprezentat de Inspectoratul Scolar Judetean Brasov. Incepand cu anul scolar 1984-1985, in lista scolilor brasovene se adauga si unitatea de invatamant sub denumirea de Scoala Profesionala nr. 13. In septembrie 1984 se infinteaza Scoala Profesionala nr. 13, ce scolariza elevi cu contracte la Antrpriza din tara ale Trustului General de Constructii Montaj si Reparatii (T.A.G.C.M.R.) Brasov.
In 1990 T.A.G.C.M.R. Brasov a devenit S.A. Conforest pastrandu-si patronajul asupra scolii pana la sfarsitul anului 1995 cand a fost preluata de Ministerul Invatamintului. Incepand cu anul 1993 unitatea scolara devine Grup Scolar Forestier prin infintarea primei clase de liceu cu profil silvic.
Din anul 1993 s-au scolarizat elevii si prin invatamantul complementar de ucenici si din 1999 absolventii de liceu au posibilitatea sa urmeze cursurile scolii Postliceale in meseria de tehnician silvic. In 1995 denumirea scolii s-a schimbat din Grup Scolar Industrial Forestier in Grup Scolar Forestier Brasov .
În 1998 unitatea scolara a devenit Grup Scolar Silvic dr. Nicolae Rucareanu, dupa numele marelui amenajist academician profesor doctor inginer Nicolae Rucareanu.

In brief

Activă din: 1984

Domeniu: Educatie

Cluster: Licee

Contacte:

Organizații:

Țara: România

Prezență: Brașov