Liceul Teoretic “Petru Maior”, Ocna Mureș

0

 Conform documentelor, școala din  Ocna Mureș a fost atestată documentar în anul 1811. La vremea respectivă școala funcționa pe lângă biserica română unită. 

Documentele atestă înființarea în anul 1912 a Gimnaziului Comercial de Stat care va funcționa cu un număr de patru clase.  Din 1919, ca urmare a influențelor istorice ulterioare primului Război Mondial , școala va fi preluată de statul român și va funcționa separat și  cu o clasă de fete. Din anul 1934 va funcționa până în anul 1954 sub denumirea de Scoală Comercială.Aceeași instituție  își va schimba profilul și denumirea și devine din anul 1954 –Scoală Medie, iar din 1962 devine Liceu Teoretic.

Din anul 1996 se va numi Liceul Teoretic ”Petru Maior”.Liceul ființează și în anul 2013 sub denumirea de Liceul Teoretic ”Petru Maior” cu profil real și uman, păstrând din 1996 cate  3 clase pe nivel specializările : matematică-informatică, stiințe ale naturii și filologie. Forma de învățământ este cea de zi, iar limba de predare este limba română.

In brief

Activă din: 1912

Domeniu: Educatie

Cluster: Licee

Contacte:

Organizații:

Țara: România

Prezență: Alba