Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Justin Patriarhul” Campulung Muscel

0

Seminarul Teologic „Iustin Patriarhul” din Câmpulung este continuatorul Seminarului Orfanilorde Război „Patriarhul Miron” înființat la 1 septembrie 1922.

Cea mai emblematică personalitate, ce a studiat aici, a fost desigur Iustin Moisescu Patriarhul României (1977-1986), care termină primul, în prima promoție de absolvenți de la Câmpulung ( 1922-1930). El este ales dintre absolvenți tuturor seminariilor din țară, – de la acea vreme – , de către Patriarhul Miron Cristea și la trimis cu o bursă să-și facă licența în teologie la Universitatea din Atena pe care o absolvă în anul 1934 obținând calificativul „arista” ( magna cum laudae ).

După 60 de ani de la acest eveniment – și de la desființarea Seminarului „Patriarhul Miron” – P.SCalinic pe atunci episcop de Argeşi Muscel, hotărăște reînființarea unui Seminar Teologic laCâmpulung, care să poarte numele de „Iustin Patriarhul”. Acest Seminar funcționează încă de la înființarea sa – 1 septembrie 1994 –în clădirea Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung .

In brief

Activă din: 1994

Domeniu: Educatie

Cluster: Licee

Contacte:

Organizații:

Țara: România

Prezență: Argeș