Conf. Dr. Anca Pantea Stoian: Diabeta s-a născut dintr-o necesitate

Distribuie

Prima întâlnire a comunității OSC-Hackathons din acest an a deschis seria dezbaterilor cu o temă de mare importanță pentru pentru tinerii interesați de domeniul antreprenoriatului medical: Cum să creezi un startup în domeniul MedTech?

Invitații evenimentului au fost Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, Președintele Comisiei de diabet, nutriție și boli metabolice; Prof. Dr. Bogdan Timar, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara; Mircea Popa, Co-Founder & CEO  at Medicai – Limitless Medical Imaging și Dr. Horea Timiș, CEO, Heymedica. Alături de moderatorul întâlnirii, Mihaela OnofreiGM Apollo AI Technologies, invitații au discutat primii pași în dezvoltarea de startup-uri medicale.

Diabeta s-a născut dintr-o necesitate, a fost un vis care a devenit realitate. Ideea acestei aplicații s-a născut din necesitatea de a simplifica munca pe care medicii o fac zi de zi cu pacienții din cabinet în ceea ce privește prescripția medicală. Aplicația nu își dorește să ajute medicul să pună un diagnostic sau să-i dea tratamentul explicit, acesta este dat de medic în mod personalizat, iar aplicația te ajută să nu greșești.”, a declarat Conf. Dr. Anca Pantea Stoian despre aplicația Diabeta – primul chatbot dedicat diabetologilor, în cadrul întâlnirii.

Comunitatea OSC-Hackathons este dezvoltată și administrată de Oameni și Companii-OSC, organizație care oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Activități similare