Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Administrația Prezidențială: Rolul asociațiilor de pacienți trebuie să devină din ce în ce mai important

Distribuie

O mai bună implicare a asociațiilor de pacienți în elaborarea politicilor de sănătate pornește de la recunoașterea valorii expertizei furnizate de acestea” a declarat consilierul prezidențial Diana Loreta Păun în deschiderea Conferinței naționale a Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro.

Conf. Dr. Diana Păun a vorbit despre rolul pe care asociațiile de pacienți îl au în modelarea sistemelor de sănătate, despre importanța colaborării lor și ponderea tot mai mare pe care tehnologia o ocupă în procesele de îmbunătățire a siguranței pacienților. 

Perspectiva pacientului este esențială pentru a pune bazele unui sistem de sănătate centrat pe nevoi și care asigură cel mai înalt nivel de îngrijire și siguranță, iar asociațiile de pacienți fac ca vocea pacientului să fie auzită, atât în rândul comunității medicale, cât și al decidenților” a explicat consilierul prezidențial Diana  Loreta Păun.

Aceasta a vorbit și despre importanța coagulării acțiunilor asociațiilor de pacienți, pentru a crește vocea și rolul lor. ”Autenticitatea asociațiilor de pacienți ca actori din sfera non guvernamentală rezultă din înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă pacienții în sistemul de sănătate. Interesele pacienților sunt mai bine reprezentate atât la nivel național, cât și internațional, iar asociațiile pacienților sunt mai puternice atunci când își unesc capacitățile și know-how-ul pentru o cauză comună” a declarat consilierul prezidențial.

Conferențiar dr. Diana Loreta Păun este alături de comunitatea asociațiilor de pacienți chiar de la momentul lansării sale și a remarcat autenticitatea acestor întâlniri: ”Comunitatea Asociațiilor de pacienți Caspa.ro este un exemplu de colaborare cu orientare înspre schimbare de paradigmă în sistemul de sănătate românesc. Discuțiile constructive generate de fiecare ediție a Conferințelor Caspa răspund provocărilor asociate complexității și dinamismului subiectului abordat. Fiecare nouă ediție constituie un îndemn la acțiune pentru toți actorii cu responsabilitate în domeniu”.

În finalul intervenției sale, doamna conf. dr. Diana Loreta Păun a transmis mesajul de susținere al Președintelui României pentru asociațiile de pacienți, remarcând că ”acestea reprezintă parteneri de nădejde în creionarea unui sistem de sănătate mai corect și mai bine orientat către nevoile reale ale pacienților”.

Conferința Națională CASPA este un eveniment important pentru comunitatea de asociații de pacienți din România și oferă o platformă excelentă pentru colaborare și schimb de experiențe. Dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2015, cu scopul de a sprijini și de a crește vizibilitatea și rolul asociațiilor de pacienți din România, comunitatea CASPA se bucură de sprijinul partenerilor Alliance HealthcareFarmaciile Alphega,  MedtronicPfizerSanofi și Nord- Grupul Medical Provita.

Activități similare