Marketing and Communication Solutions addressing +100 Business & Professional Communities

Măsurile cu impact major asupra vieții pacienților țin de accesul la opțiunile moderne de tratament, conform recomandărilor ghidurilor medicale internaționale, potrivit Conf. Dr. Gabriel Glück, Şef Secţie Urologie – Institutul Clinic Fundeni, care a participat la dezbaterea profesională referitoare la Managementul Modern în Oncologie cu tema ”Managementul Integrat al Cancerului Urotelial”, ce  s-a desfășurat pe 2 aprilie, la Biblioteca Centrală Universitară, din Capitală.

În ceea ce privește măsurile cu impact pe termen mediu, acesta a vorbit despre diagnosticare precoce (educație medicală, medic de familie), crearea unui registru național și despre programele de suport pentru pacienți integrate (suport medical, psihologic și social). Măsurile cu impact pe termen lung se referă, potrivit Conf. Dr. Gabriel Glück, la prevenirea bolii, prin reducerea expunerii populației la factorii de risc (fumat, expunere ocupațională).

Şeful Secţiei Urologie de la Institutul Clinic Fundeni a făcut aceste precizări, în cadrul dezbaterii profesionale referitoare la Managementul Modern în Oncologie, ce a avut ca temă ”Managementul Integrat al Cancerului Urotelial” și s-a desfășurat miercuri, 2 aprilie, la Biblioteca Centrală Universitară, din Capitală. În contextul noutăților de pe agenda de oncologie din prezent – Tumor Board, terapiile personalizate și rolul inovației în oncologie, evenimentul a fost dedicat lansării documentului dezvoltat de societățile știintifice de urologie și oncologie pe tema cancerului urotelial.

”Există nevoi medicale neacoperite pentru pacienții cu carcinom urotelial, chiar dacă avem o evoluție progresivă a bolii, o rată ridicată de recurență la 5 ani (stadiile fără/cu invazie musculară) și o rată foarte mică de supraviețuire la 5 ani în cancerul metastatic (5%). În plus, profilul pacienților limitează adesea suplimentar posibilitățile de tratament, fiind pacienți vârstnici cu comorbidități asociate”, a arătat medicul.

 

Management Modern în Oncologie este un program de comunicare profesională în domeniul oncologiei dezvoltat de Oameni și Companii din anul 2017. Obiectivul acestui program este de a dezbate, de a face schimb de informații și experiențe și să comunice pe tema inovațiilor și managementului eficient al oncologiei.

Întâlnirea a reunit autorități, dar și experți, formatori de opinie din cele două domenii, care au susținut prezentări cu un mare aport științific pentru societatea medicală românească.

Dezbaterea a fost parte integrantă a acestui program și s-a derulat cu suținerea companiei Roche, sub patronajul Societății Naționale de Oncologie Medicală din România și al Asociației Române de Urologie. Partener instituțional a fost Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.