Cum folosești webinarele pentru a promova concepte din sănătate: Programul CRED

Distribuie

Scopul unui medic este de a menține starea de sănătate a unei persoane sau de a o îmbunătăți atunci când se confruntă cu o boală. Pe lângă îngrijirea medicală, un rol important în acest proces o are comunicarea cu pacientul, care trebuie să aibă la bază câteva principii esențiale, cum ar fi respectul, etica și demnitatea. Programul CRED a apărut ca o încercare de a promova aceste valori și de a stabili standarde internaționale în relația medic-pacient. Un instrument esențial pentru atingerea acestui obiectiv sunt webinarele.

Despre Programul CRED

Programul CRED – Comunicare, Respect, Etică, Demnitate a fost lansat în noiembrie 2023. Este un program de advocacy pentru implementarea unor standarde internaționale ridicate în comunicarea cu pacientul, dar și în relația medic-pacient. CRED are o abordare multidisciplinară pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii medicale și se derulează cu susținerea unei comunități de medici, lideri de opinie din diverse domenii de activitate, autorități din zona de sănătate, farmaciști, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți ori reprezentanți din zona business.

Programul de comunicare profesională CRED include:

Rolul webinarelor în Programul CRED

 

Informare și educare

Webinarele au rolul esențial de a informa participanții. Prin intermediul întâlnirilor din cadrul programului CRED, aceștia obțin informații detaliate din domeniul medical, cum ar fi cele despre terapia durerii ca drept al pacientului ori strategii ale medicilor în comunicarea cu pacientul. Tematicile sunt adaptate, nevoilor specifice pe care participanții le pot avea, astfel încât să cunoască ce drepturi au și să învețe cum să gestioneze relația medic-pacient.

Accesibilitate și interactivitate

  • Avantaje pentru pacienți: Relația medic-pacient este adesea limitată de diverși factori atunci când comunicarea are loc în interiorul cabinetului. Pacientul fie nu are curajul, fie nu are timpul necesar pentru a pune întrebări și a obține clarificările de care are nevoie. De aceea, interacțiunea din cadrul webinarelor este cu atât mai importantă. În aceste sesiuni educative, medicii oferă participanților posibilitatea de a-și adresa neclaritățile și a primi răspunsuri specifice situației lor.
  • Avantaje pentru medici și profesioniști: În ceea ce privește medicii, webinarele facilitează promovarea și networking-ul profesional. Astfel, aceștia au oportunitatea de a se prezenta ca experți în ramura lor de activitate, de a-și împărtăși experiențele și de a discuta împreună standarde internaționale de îngrijire medicală. Această interacțiune poate duce la schimb de idei, colaborări ori dezvoltarea unor proiecte comune, care să contribuie la o îmbunătățire în ceea ce privește comunicarea cu pacientul.

Un exemplu concret în acest sens este Gabriel Albu, care prin participarea sa la un webinar CRED, a reușit să se prezinte ca expert în domeniul prevenirii malpraxisului, oferind informații valoroase și stabilind noi conexiuni profesionale.

Instrument de promovare

Fiecare webinar beneficiază de o campanie PR dedicată. Astfel, pe lângă rolul de informare, webinarele devin un instrument esențial de promovare a ceea ce înseamnă standarde înalte în comunicarea cu pacientul, dar și a educării continue din domeniul medical. Organizarea de webinare oferă șansa de a avea o amprentă digitală consistentă, întrucât reprezintă un punct de plecare în crearea de conținut în jurul evenimentului:

Statistici relevante ale Programului CRED

Webinarele reprezintă un instrument esențial în educarea pacienților, contribuind semnificativ la succesul programului CRED. Prin oferirea de informații actualizate și facilitarea interacțiunii directe cu specialiștii, webinarele ajută în a descoperi ce este o abordare sănătoasă în comunicarea cu pacientul și în relația medic-pacient. Invităm toți cei interesați să se alăture programului CRED și să participe activ la webinarele organizate, pentru a beneficia de avantajele pe care acestea le oferă.

Activități similare