Comunitatea Administrație Publică Centrală – ITC: Digitalizarea instituțiilor publice. Interoperabilitatea

Distribuie

Ultima întâlnire a comunității de specialiști ITC din din administrația publică a avut loc pe data de 10 decembrie. Evenimentul a fost găzduit de platforma Administratie.ro, împreună cu partenerul Microsoft și a avut ca temă Digitalizarea instituțiilor publice. Interoperabilitatea.

Întâlnirea s-a desfășurat pe platforma TEAMS și timp de două ore invitații au elaborat teme diverse privind procesul de digitalizare și digitalizarea într-un mod cât mai facil și legal. De-a lungul webinarului s-a pus problema modului în care administrația se poate dezvolta spre digitalizare în această perioadă dificilă și care ar fi metodele cele mai potrivite pentru a se realiza acest lucru.

Marius Dumitrescu, președinte al Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor, a exemplificat câteva derapaje de la nivelul instituțiilor și a oferit soluțiile pentru corectarea acestora. Acesta declară că, pentru ca activitatea instituțiilor publice să se desfășoare cât mai sigur, este nevoie de o mai bună conformare a autorităților publice în vederea protecției datelor prin desemnarea unui DPO, asumarea și implementarea unor măsuri tehnice de protecție și respectarea celor șapte principii fundamentare ale GDPR.

Denis Chiurtu, Manager Marketing Microsoft Europa Centrală de Est, a vorbit despre transformarea digitală pragmatică în Administrația Publică prin platforma Microsoft 365 care oferă posibilitatea automatizării multor care aduce avantajul de a salva timpul pierdut cu sarcini repetitive, riscul erorii umane scade. De asemenea, există posibilitatea de dezvoltare software pentru crearea de funcționalități noi, iar noile funcții dezvoltate pot fi extinse la orice aplicație, având siguranța interoperabilității.

Ultimul invitat, Dan Lungu, purtător de cuvânt al primăriei Ciugud, a prezentat câteva din modalitățile de digitalizate pe care comuna le-a implementat, a vorbit despre planurile viitoare ale comunei și a încurajat comunicarea între instituții și autorități în vederea unei dezvoltări digitale sustenabile.

Discuțiile s-au încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri prin care invitații au reușit să se informeze despre modalitățile de respectare a protecției datelor, digitalizarea eficientă și posibilitatea unor colaborări între mediul public și privat în vederea revoluționării digitale a administrației.

Comunitatea de specialiști IT din administrația publică este administrată de Oameni și Companii, organizație care implementează soluții de marketing utilizând comunități business și profesionale.

Activități similare