Dr. Anca Vasilache: Avem o evoluție spectaculoasă a tratamentelor pentru leucemia limfocitară cronică

Distribuie

Este o diferență foarte mare între un pacient cu Leucemie Limfocitară Cronică tratat în urmă cu 20 de ani și unul tratat astăzi”, precizat dr. Anca Vasilache, șefa secției de hematologie din cadrul Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj Napoca în cadrul dezbaterii profesionale de Management Medical Modern în Hematologie dedicate îmbunătățirii managementului LLC în România.

Dezbaterea a avut loc joi, 3 iunie 2021 la Cluj Napoca și este parte a programului implementat din acest an de platforma Hematologie.ro cu susținerea partenerului principal Abbvie România și a partenerilor Regina Maria și Alliance Healthcare România.

Dr. Anca Vasilache a reamintit că „impactul acestor tratamente noi asupra evoluției și asupra calității vieții pacienților este unul revoluționar. Medicamentele noi sunt deosebit de importante, ele fiind bine tolerate și cu o calitate a vieții foarte bună, însă la fel de important este ca pacienții să și le și permită, ele fiind foarte scumpe.

Alegerea terapiei potrivite este foarte importantă pentru pacienții cu Leucemie Limfocitară Cronică (LLC)

Potrivit medicului hematolog Anca Vasilache, cea care conduce și secția de Hematologie din cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță, din Cluj Napoca, în această boală sunt modificări genetice caracteristice, care dau prognosticul acestor pacienți și o orientare asupra tratamentului potrivit. În ultimii ani, există o serie de analize care se fac de cele mai multe ori în laboratoare private și cu sprijinul companiilor farma iar impactul acestor analize asupra alegerii tratamentului corect al unui pacient, și implicit asupra costurilor acestui tratament, este foarte mare.

Leucemia Limfocitară Cronică este o boală a vârstei a treia spre a doua

Dr. Anca Vasilache  a subliniat faptul că “Leucemia Limfocitară Cronică nu se tratează în orice condiții și este foarte greu să-i explici pacientului acest lucru. Există pacienți cu acestă boală care nu necesită tratament pentru perioade foarte lungi de timp, chiar și până la 7 ani, după care au nevoie de intervenția medicamentelor.

Dezbateri profesionale lunare, despre LLC

Dezvoltat, începând de anul acesta, de platforma Hematologie.roOameni și Companii, cu susținerea Abbvie România, programul Management Modern în Hematologie este unul de comunicare profesională și este dedicat îmbunătățirii managementului leucemiei limfocitare cronice în România. Seria dezbaterilor profesionale dedicate leucemiei limfocitare cronice a marcat până acum 4 ediții organizate în București, Iași, Timișoara și Cluj și va continua cu întâlnirea din 30 iunie de la Craiova.

În cadrul întâlnirilor sunt discutate diverse teme, cum ar fi: soluţiile menite să îmbunătăţească povara şi managementul bolii pentru pacienţii cu LLC; rolul și cât de importanți sunt medicii specialişti în depistarea precoce a LLC şi cum pot ei  facilita accesul pacienților la tratament; beneficiile terapiilor cu durată fixă pentru pacienţii diagnosticaţi cu LLC.

Comunitatea OSC Hematologie.ro este o comunitate lansată în 2019, administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC – este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 100 comunități business și profesionale și 33 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.

Activități similare